19 Ocak 2024 - 741 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü desteği ve Ajansımız koordinasyonunda yürütülen 2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına (SOGEP) yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantısı yoğun katılım ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bölgede yerleşik kurum kuruluşlardan yaklaşık 100 temsilcinin aktif katılım sağladığı toplantı Ajans Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’nun açılış konuşması ile başladı. SOGEP programının bölge için bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirten Altunsu, program kapsamında, yerel yönetimlerin, kamu kurumlarının, STK ve kooperatiflerin; toplumun kırılgan kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlayarak sosyal içermeyi genişletmek, yoksulluğu azaltmak, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, istihdam edilebilirliği artırmak, girişimciliği ve sosyal girişimciliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla hazırladıkları projelere önemli destekler sağlandığını söyledi.

2019 yılından bu yana imzalanan destek sözleşmeleri ile bölgede 21 proje için 2024 rakamları ile 198.3 milyon TL tutarında sosyal kalkınmaya yatırım sağlandığı ve bu tutarın 164.8 milyon TL’sinin program tarafından karşılandığını ifade eden Altunsu, 2024 yılında başta kadın ve genç istihdamı ve girişimciliğini geliştirmek olmak üzere sosyal kalkınmaya faydalı olacak projeler beklendiğini belirtti.

Sürdürülebilir Kalkınma Birim Başkanı Ümran Öztürk Can ve Birim Uzmanı Burak Ünal sunumlarında programın ve sürecin tanıtımı, başvuru koşulları, mali bilgiler, projelendirilebilecek fikir örnekleri, farazi proje fikri üzerinden başarılı bir SOGEP projesi yazmak için ipuçları, projelerde kadın girişimciliği ve kadın istihdamının nasıl artırılabileceği ve başvuru evraklarının nasıl doldurulacağına ilişkin bilgiler paylaştı ve paydaşların soruları yanıtlandı.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)  kapsamında kadın girişimciliği/kadın istihdamı yaratan, dezavantajlı kesimlere dokunan, yenilikçi, bölge planlarında yer alan önceliklerle uyumlu, ilde/ilçede öne çıkan sorunlara odaklanan, özel sektörün içerisinde yer aldığı ve nakdi eş finansman katkısı sunmayı taahhüt ettiği projeler önceliklendirilmektedir.

Bilgilendirme ve eğitim toplantısında gerçekleştirilen sunuma ulaşmak için tıklayınız. 

Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız. (https://www.bakka.gov.tr/haber/2024-yili-sogep-on-basvurulari-acildi/1489)

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et