15 Aralık 2023 - 319 Okunma

13 Aralık 2023 tarihinde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil BALIK başkanlığında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bartın Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kooperatifi yetkililerinin katılımı ile Bartın’da su ürünleri yetiştiriciliği yatırım planlamasına yönelik istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda yaklaşık 60 km sahil şeridine sahip Bartın’da denizel ekonominin geliştirilmesi için su ürünleri yetiştiriciliği imkânları ve bu kapsamda yatırım planlamasına yönelik yapılabilecek çalışmalar müzakere edilmiştir. 

Toplantı Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil BALIK’IN açılış konuşmaları ile başlamış, akabinde BAKKA Zonguldak YDO Koordinatörü Mustafa Ayhan İNANIR’IN su ürünleri yetiştiriciliği yatırım planlamasına dair Zonguldak tecrübesinin yer aldığı sunumu ile devam etmiştir. Sunumda; su ürünleri yetiştiriciliği yatırımının önemi, Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliğinin mevcut durumu, yeri seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, sektöre yönelik teşvik ve destekler, Zonguldak’ta gerçekleştirilen çalışmalar, Bartın İçin muhtemel yol haritası ve yerel paydaş seçimi ile ilgili hususlara yer verilmiştir. Toplantı görüş ve öneriler ile son bulmuştur.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et