15 Aralık 2023 - 327 Okunma

Ajansımız tarafından TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Bartın, Karabük); AR-GE potansiyeline hareket kazandırmak, yenilik ve bireysel girişimcilik kültürünü desteklemek ve iş birlikleri yönünde ilerleme sağlamak amacıyla, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile ilgili firma ve girişimcilerin katılımlarıyla, 11 Aralık 2023 tarihinde Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) programlarına ilişkin çevrim içi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TEYDEB, ülkemizde özel sektör kuruluşlarının araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, proje esaslı Ar-Ge faaliyetlerini desteklemektedir. Söz konusu program, bilgi ve teknoloji tabanlı ürün ve hizmetlerin geliştirilmesini teşvik ederken, rekabetçiliği artırmayı hedeflemektedir. TEYDEP, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik olup, bu firmaların Ar-Ge faaliyetlerine önemli finansal destek sağlamaktadır.

Toplantı BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Altunsu, 12. Kalkınma Planının ile 2024- 2028  Batı Karadeniz Bölge Planı Taslağının yenilikçilik, ar-ge, teknolojik ve dijital dönüşüm ile ilgili yaklaşımlarına değinen Altunsu, BAKKA tarafından hazırlanan "Yenilikçi Dönüşüm Sonuç Odaklı Program (YENİLİK SOP)" amaç,  öncelik, hedef ve politikaları ile TUBİTAK TEYDEP Programının önceliklerinin tamamen örtüştüğünü ifade etti. TUBİTAK TEYDEP programları gibi kamu – özel sektör iş birliklerinin desteklenmesi ve koordinasyonun sağlanmasını önceleyen programların bölgemiz için önemine binaen bölgenin TEYDEP gibi nitelikli proje programlarına başvurularının artmasının elzem olduğunu ifade etti.  

Toplantıya TÜBİTAK Bilimsel Programlar Başuzmanı Dr. Kaan Karaöz’ün Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarına ilişkin  bilgilendirme sunumu ile devam edildi. Karaöz: Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı, Proje Pazarları Destekleme Programı, Üniversite Sanayi İş Birliği Destekleme Programı, KOBİ AR-GE Başlangıç Destekleme Programı, Uluslararası Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı, Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı, Bireysel Girişimcilik Destekleme Programı, ve Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programlarının başvuru şartları ve süreçlerine ilişkin bilgiler verdi. Toplantı soru cevap bölümü sonrası görüş ve temenniler ile son buldu.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et