15 Aralık 2023 - 359 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Siber Vatan Programına dahil edilecek yeteneklerin keşfedilmesi ve erken yaşta yazılım temelli proje geliştirme kültürünün oluşturulması amacıyla lise öğrencilerine yönelik olarak Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı geliştirilmiştir.

Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı kapsamında Ajansımız, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı ile bölgemizde lise öğrencilerine yazılım dili eğitimleri verilmesi ve dijital becerilerinin geliştirilmesine katkı sunulması planlanmaktadır. Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı, lise öğrencilerini güçlü dijital ve teknolojik beceriler gerektiren bir geleceğe hazırlama yolunda önemli bir adımı temsil etmekte ve tüm mesleklerin geleceğiyle ilişkili yazılım konusunda kapasitelerini geliştirirken aynı zamanda problem çözme yeteneklerini de geliştirmektedir.

Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı ilk eğitimle birlikte 16 Aralık 2023 tarihi itibarıyla başlamıştır. Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen yaklaşık 120 öğrenciye 6 ay boyunca toplam 120 saat yazılım eğitimleri verilecektir.

Teknik eğitimlerin tamamlanmasının akabinde öğrencilerin edindikleri bilgileri bir ürün ve/veya hizmete dönüştürmesini ve bu şekilde öğrenciler tarafından yeni yazılım geliştirilmesinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla bölge genelinde Siber Vatan 0’dan 1’e Hackathon Yarışması yapılacaktır.

 

Program Detayları

Süre

15 hafta - 120 saat teknik eğitim

Vizyon Buluşması

Öğrencilere sağladığımız teknik eğitimlerin yanı sıra yazılım, siber güvenlik, yapay zeka, blok zincir vb. teknolojik gelişmeler hakkında farkındalık oluşturma kapsamında teknik inceleme ziyaretleri ve Usta-Çırak Buluşmaları etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda öğrencilerin katılacağı Ankara veya İstanbul’a bir teknik gezi yapılması planlanmaktadır.

Program Kapanışı

Hackathon Yarışması: Teknik eğitimlerin sonunda öğrencilerin edindikleri bilgileri bir ürün ve/veya hizmete dönüştürmesi ve bu şekilde öğrencilerin yeni yazılım geliştirilmesi amacıyla bir yarışma yapılacaktır.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et