05 Aralık 2022 - 533 Okunma

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi koordinasyonunda 28 Kasım – 3 Aralık 2022 tarihleri arasında Siber Güvenlik Haftası kapsamında 28-29 Kasım 2022 tarihlerinde çevrim içi eğitimler ve konuşmalar, paneller, yarışmalar ve firma tanıtım sunumları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Siber Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, Siber Güvenlik Ekosisteminin Güçlendirilmesi; Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı isimli bir konuşma gerçekleştirdi.

Ahmet Şimşek konuşmasında kuruluşundan bugüne kadar birçok alanda Kalkınma Ajansları tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve destekler hakkında bilgi vermiş ve siber güvenlik ekosistemine yönelik olarak Ajansımız tarafından başlatılan Siber Vatan Programı hakkında bilgiler paylaştı. Şimşek, Siber Vatan Programını Kalkınma Ajansları vasıtasıyla ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programını tanıtmış ve program kazanımları hakkında bilgiler verirken önümüzdeki dönemde programın öncelikle dost ve müttefik ülkelerde olmak üzere yurtdışında da uygulanmasına yönelik çalışmalara başlanacağını belirtti.

Ahmet Şimşek,  2023 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Ajansımız ile T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında üniversitelerde Siber Vatan Yetkinlik Merkezlerinin kurulacağını sözlerine ekledi.

SİBER VATAN PROGRAMI İLE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ajansımızın Siber Vatan markasıyla paydaşı olarak yer aldığı Siber Güvenlik Haftasında Siber Vatan Programı öğrencilerimiz çevrim içi eğitimler gerçekleştirirken Ajans ekibimiz de gerçekleştirilen paneller de konuşmacı olarak yer aldı.

Siber Vatan Programı öğrencilerimiz tarafından 28 – 29 Kasım 2022 tarihlerinde çevrim içi olarak Tersine Mühendisliğe Giriş-Windows Internals Eğitimi, Siber Güvenliğe Giriş (101), Siber Tehdit İstihbaratı'nın Temelleri ve Zararlı Yazılım Analizi teknikleri eğitimleri gerçekleştirildi.

Siber Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Siber Vatan Programı koordinatörlerimizden Muhammed Temli 2 Aralık 2022 tarihinde Siber Kariyer Konuşmaları; Siber Geleceği Şekillendirenler isimli panelde konuşmacı olarak yer almıştır. Temli, konuşmasında Siber Vatan Programının ortaya çıkış süreci hakkında bilgiler verirken programın mevcut durumu ve gelecek planlarından bahsetti.

Muhammed Temli, Siber Vatan Programının siber güvenlik ekosistemi aktörleri tarafından kabul gördüğünü ve bugüne kadar birçok önemli kurum, kuruluş ve firmalarla birlikte önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti.

Diğer program koordinatörümüz Kadir Kağan İnaloğlu ise, Siber Güvenlikte Kariyer ve Siber Vatan isimli hands-on lab panelinde konuşmacı olarak yer almış ve Ajansımız koordinasyonunda yürütülen Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı hakkında bilgiler verirken öğrencilerin iyi bir siber güvenlikçi olabilmek için yapması gerekenler hakkında bilgiler vermiş ve öğrencilere Kalkınma Ajansları tarafından başlatılacak çalışmaları takip etmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et