29 Kasım 2022 - 581 Okunma

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler için “İhracat Odaklı Dış Ticaret Kapasitesinin Geliştirilmesi”, “Üretim ve Hizmet Süreçlerinin Geliştirilmesi”; üretici kooperatif ve birliklere yönelik olarak ise “Yöresel Ürünlerin Ticarileştirilmesi ve Markalaştırılması” öncelikleriyle tasarlanan “2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” Eylül-Ekim döneminde 3 proje başarılı bulundu.

2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında Eylül-Ekim döneminde başarılı olarak değerlendirilen 3 projenin sözleşmeleri, Bartın Valiliğinde BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ile yararlanıcı kurum temsilcileri arasında imzalandı.

BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından program ve projeler hakkında genel bir bilgilendirme yapıldıktan sonra teknik desteğin firmalara sağlayabileceği avantajlar ve bölgeye sunduğu katkılar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Ardından Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan yapmış olduğu konuşmada Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programının önemine dikkat çekerek bölgemizde faaliyet gösteren tüm firmaların yönetim kapasitelerini arttırabilmeleri adına programdan faydalanmalarının önemini vurguladı. Firmalarımızın teknik altyapılarını geliştirmelerinin önemli olduğunu ancak bilgiye ve inovasyona yapılacak yatırımların büyük farklar yaratacağını sözlerine ekledi.

Program sonucunda bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan verimlilik, teknolojik dönüşüm ve uluslararasılaşma çalışmalarına mentorluk/danışmanlık sağlanması amaçlanmaktadır.

Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programında yeni proje başvuruları Kasım-Aralık döneminde kabul edilmeye devam etmekte olup sözleşmesi imzalanan projelere ilişkin liste aşağıda yer almaktadır.

EYLÜL-EKİM DÖNEMİ BAŞARILI PROJE LİSTESİ

REFERANS NO

PROJE ADI

BAŞVURU SAHİBİ

TR81/22/YTD/0009

Yalın Üretim Teknikleri ile Coal City Markasını Geliştiriyor ve Dünya Pazarına Açılıyoruz

Volkan Aksoy Aksoy Tekstil

TR81/22/YTD/0010

İhracat Odaklı Dış Ticaret Danışmanlığı

Campermen Kamp ve Spor Malzemeleri San. Tic. Ltd. Şti..

TR81/22/YTD/0012

Madeş Yalın Üretim Projesi

Öz-Madeş Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et