05 Aralık 2022 - 594 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajanslar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlarla uyumlu şekilde siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla Siber Vatan Programı uygulanmaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yazılım, robotik kodlama, dijital teknolojiler alanındaki çalışmalar hızla artmıştır. Siber Vatan Programı kapsamında nitelikli siber güvenlik uzmanı yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, ülkemizin bu alandaki çalışmalarına katkı sağlanması ve beşeri sermayenin gelişimine bölgemizde lise ve üniversite öğrencilerine Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitim Programı ile yazılım dili eğitimleri verilerek katkı sunulması amaçlanmıştır.

Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitim Programı kapsamında lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilere öncelikle geliştirilmiş olan yazılım dilleri çerçevesinde eğitimlerin gerçekleştirilmesi sonrasında ise öğrencilerin yeni yazılım geliştirilmesi ve yeni teknoloji üretimi konularında teşvik edilmesi ve desteklenmesi planlanmaktadır.

Pilot uygulama olarak Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde Zonguldak Merkezde eğitim öğretim faaliyetine devam eden liselerde öğrenim gören öğrencilerden isteklilere yönelik yapılan sınavda başarılı olan 50 öğrenci Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitim programına dahil edilmiştir.

3 Aralık 2022 tarihinde Ajans Merkez Hizmet Binamızda gerçekleştirilecek ilk eğitim ile başlayan Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Dili Eğitim Programı 15 hafta sürecek ve öğrencilere toplam 120 saat eğitim verilecektir.

Siber Vatan 0’dan 1’e katılmaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik eder ve eğitimlerde başarılar dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et