16 Kasım 2022 - 487 Okunma

Ajansımız TR81 Düzey 2 Bölgesinde mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, genç istihdamının artırılması ve bölgede girişimcilik ekosistemin oluşturulmasına yönelik faaliyetleri sürdürmektedir. Bu kapsamda özellikle girişimciliğin geliştirilmesi ve iş fikirlerinin hayata geçirilmesi aşamasında mentorluk faaliyetlerine ihtiyaç duyulduğu tespit edilmiştir.

Mentor ihtiyacının bölgemizden karşılanması, insan kaynağı kapasitesinin geliştirilmesi ve mentor havuzu oluşturulması amacıyla Mentorluk Kariyerim Eğitim Serisi kapsamında Temmuz-Ağustos ve Eylül-Ekim dönemlerinde öğretmenler, kamu personelleri ve akademisyenlere yönelik olarak Temel Düzey Girişim Mentorluğu Eğitimleri düzenlenmiş ve katılımcılara yönelik ölçme ve değerlendirme sınavı yapılmıştı. Bu eğitimlere düzenli şekilde katılan, ölçme ve değerlendirme sınavında başarı gösteren katılımcılara yönelik olarak düzenlenen “İleri Düzey Mentorluk Eğitimi” 7-10 Kasım 2022 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Teorik bilgilerin ağırlıklı olduğu önceki eğitimlerin aksine bu eğitimde katılımcılar, profesyonel mentorler eşliğinde gerçek iş fikirleri üzerinden girişimcilere (mentilere) mentorluk yapma fırsatı buldular. Eğitimde oyun ve yazılım girişimcisi Humbara Games ve henüz iş kurma sürecinde olan Tomris Otomobilleri menti olarak yer aldı. Mentorluk toplantısı simülasyonlarında girişimcilerin (mentilerin) iş fikirleri için belirledikleri iş planı, pazar ve rakip analizleri, değer önerisi, ürün stratejisi ve yasal gereklilikler üzerinden değerlendirmelerde bulunuldu.

Girişimciler (mentiler), yatırımcılara yönelik olarak hazırladıkları sunumları TRAngels Melek Yatırımcı Ağı kurucuları arasında yer alan Hale Umul’a sundu ve profesyonel bir yatırımcıdan girişimcilerine yönelik tavsiyeler aldılar.

Mentorluk Kariyerim Eğitim Serisi sürecini başarıyla devam ettiren mentor adaylarımızla 2022 ve 2023 yıllarında Ajansımızca yürütülecek girişimcilik kampları ve yarışmalarında uygulamalı eğitimler ve simülasyonlar üzerinden çalışmalara devam edilecektir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et