28 Haziran 2010 - 1924 Okunma

Safranbolu

11. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

24 – 26 Eylül 2010

 

BASIN BİLDİRİSİ

 

Şehirler: Bir milletin, bir medeniyetin geçmişte, tarih içinde; nasıl yaşadığını, neleri ne şekilde başardığını gösterirler bizlere. Safranbolu geleneksel Türk toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan ve uzun tarihi geçmişinde yarattığı kültürel mirası çevresel dokusu içinde koruyan örnek bir kenttir. Sahip olduğu zengin kültürel mirası şehir ölçeğinde korumadaki başarısı Safranbolu’yu “ Dünya Kenti” ününe kavuşturmuş ve UNESCO tarafından 1994 yılı sonunda  “Dünya Miras Listesine” dahil edilerek insanlığın ortak mirası haline gelmiştir.

 

Tarih içinde nadide bir hazine gibi tüm doğallığıyla karşımıza çıkan, kent ölçeğinde korumanın en güzel örneği Safranbolu’muzda; Eylül 2000 tarihinden beri düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Festivali; Eylül 2004 yılından bu yana uluslararası ölçekte düzenlenmiştir. Bu yıl, 24 – 26 Eylül 2010 tarihlerin de Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 11. gerçekleştireceğiz. 

 

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimizin amacı, özelde Safranbolu, genelde yurdumuzda bulunan kültürel değerlerin “Korunması ve Geleceğe Miras” olarak taşınmasına gerekli duyarlığı sürdürmek, belgesel film festivali aracılığı ile güncelleştirmektir. “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasının ışığı altında tarihsel, kültürel, doğal çevrenin geleceğe taşımasını sağlayabilmektir.

 

10. yılımızda Suha ARIN Kültür ve Sanat Merkezinin açılışını yapmış olup, değerli ustamızın meslek hayatında kullandıkları önemli eşyaların ve almış oldukları ödüllerin sergilendiği bu merkez,  Sanatsever ve kıymetli belgeselcilerin belgesel film katkıları ile ileride önemli bir film arşivi haline getirilmesi planlanmaktadır. 11. yılımızda da geçen yıl olduğu gibi kuracağımız açık hava sinemalarında ve Suha Arın Meydanında ve Kültür – Sanat Merkezinde ödül alan belgesel film gösterimlerine ve özel gösterimlere yer vereceğiz. Öğrencilerle yapılacak çalıştaylar da hazırlanacak olan film ise gala gecesinde gösterilecektir.

 

Geçen yıllarda olduğu gibi yine büyük katılımın beklendiği Belgesel Film Yarışmasına ait detaylarıwww.altinsafranbolu.com adlı siteden bulmak mümkündür.

 

Böylece Safranbolu’muzun ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, ülkemizin var olan kültürel zenginliklerinin işlenmesi, belgesel film aracılığı ile bilgi, belge ve doküman arşivinin oluşturulması ve bölgede “Kültür Turizminin” gelişmesi amaçlanmaktadır.

 

Şehir ölçeğinde koruma altına alınmış, bir dünya markası olan Safranbolu’yu koruma konusu devletimizin, ülkemizin insanların ve tüm dünya insanlarının ortak sorumluluğudur.

 Başarılı ve katılımı yüksek bir festivalin eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesi için hummalı çalışmalarımız devam etmektedir.

 

            İlgi, katkı ve katılımları için herkese en içten teşekkürlerimizi yeniler, beklentileri festivalimiz ile örtüşen herkesi festivalimiz aracılığıyla Safranbolu’ muza davet eder, saygılar sunarım.

 

 

Dr. Necdet AKSOY

Safranbolu Belediye Başkanı

Festival Komite Başkanı

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et