26 Haziran 2010 - 2171 Okunma

Bartın İl Koordinasyon Kurulu 2010 yılı 2. Toplantısı 25 Haziran 2010 Cuma günü Bartın Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Üyesi İsa Küçük başkanlığında Bartın İl Özel İdaresi Toplantı Salonu´nda yapıldı. 

 

Vali Küçük toplantıda yaptığı konuşmada BAKKA tarafından hazırlanan Bölge Planı´na atıfla, "Bölge Planı sürecinde ne kadar etkin katılım sağlarsak, istekli olursak o planın doğru olacağına inanıyorum," dedi. Toplantıya BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi´nde görevli uzmanlar Fethullah Tatlılıoğlu ve O. Bahadır Kalecik de katıldı. 
 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İsa Küçük, "İl Genel Meclisine sunulacak İl Özel İdare yatırım tekliflerinin görüşülmesi, yatırımlarla ile ilgili darboğaz ve sorunlarına ilişkin çözüm önerileri değerlendirilecektir. Toplantıya başlamadan önce 2010 Haziran dönemi itibariyle ilimizde gerçekleştirilen yatırım projeleri hakkında genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. Yatırım teklifleri ile oluşturulan görüşler ildeki kamu kuruluşları tarafından kendi merkez teşkilatlarına bildirilecek, Valiliğimizce de Devlet Planlama Teşkilatı´na iletilecektir. Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine Bölge Müdürlüklerimizden başlayarak söz vererek, ilimiz yatırım projelerini ve 2011 yılı Yatırım tekliflerini ayrıntılı inceleyeceğiz," dedi.

 

Vali Küçük konuşmasına, "Bartın Üniversitesi kampüs alanı çalışmasında imar planı aşamasına geldiğini görüyoruz. Burada özellikle bir iki noktaya dikkat çekmek istiyorum. Birinci Karayollarımızı ilgilendirecek, üniversitemizin birleşkesinin kurulması, imar planı. Bartın - Zonguldak karayolundan giriş ve çıkışlar şimdiden bir kavşak olarak mı yoksa bir üst geçit olarak mı planlanması konusunda çalışılması gerektiğine inanıyorum. Rektörümüzle görüştüğümüzde karayolunda kavşak alanında yer alan bölümün üst geçit yapılması düşüncesine inandığımı söylemek istiyorum. Benzer şekilde Botaş´ın ve ve Bedaş´ın oradaki enerji ihtiyaçlarını şimdiden ön görerek proje çalışması yapılmasını yararlı olacağını düşünüyorum. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) kuruldu ve faaliyetlerine başladı. Şu anda Kalkınma Ajansında temsilcilerimiz görevlerini sürdürüyor, bu arkadaşlarımızın bölgesel kalkınma planında aktif rol almalarını arzu ediyorum. Bu planlama sürecinde ne kadar etkin katılım sağlarsak, istekli olursak o planın doğru olacağına inanıyorum. Diğer bir konu ise çok tartışıldığı için gündeme getirmek istiyorum. İlimize tahsis edilmiş olan ödeneklerin süresi içinde kullanılması konusunun bilincindeyiz. Ancak ödeneklerin kullanılması da asla şu anlama gelmemelidir. Kanun usulüne, mevzuata uygun olarak yapılmayan işin harcaması olmayacağına göre işin yapılması ve yaptırılmasında, mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmesinde, gerekli özeni göstermeliyiz. Yüklenicileri de zora düşürmemek lazım, bu da bizim görevlerimiz arasındadır. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum," diyerek devam etti.

 

Vali İsa KÜÇÜK´ün genel değerlendirmelerinin ardından, Yatırımcı Bölge Müdürleri ilimizdeki çalışmaları hakkında İl Koordinasyon Kuruluna bilgiler verirken, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdılar.

 

Birçok bölge müdürünün katıldığı toplantıda, belediyelerin de katılımıyla sorunlar tartışıldı. Duble yollarla alakalı yatırım programını engelleyici ihalelerde gecikmelerin olduğu, vatandaşın yolun genişletilmesi karşı çıktığı belirtildi. Vali Küçük de sorunların tartışılması için BEDAŞ, Belediye ve Özel İdare´nin bir araya gelerek 28 Haziran Pazartesi günü saat 15:00´te bir zirve yapılacağını duyurdu.

 

Yol yapım çalışmalarında tabiatın bozulmaması gerektiğinin dikkate alındığını söyleyen DSİ bölge Müdürü, Kozcağız Barajı´nın 2011 yılı yatırım programına alınabileceğini söyledi. Ulaştırma Müdürü de konuşmasında, Amasra Limanı´ndaki çekçek yerinin ihalede olduğunu, Bartın Limanı ro-ro iskelesinin inşaatının da 2011 yılında başlanacağını söyledi. Kadastroda gelinen yere de değinilen toplantıda, orman dışına çıkan alanların tapuya katılması çalışmalarının hız kazandığı kaydedildi.

 

Elektrik kesintilerinin elektronik aletlere verdiği zararın ve vatandaşın sıkıntısının anlatıldığı kısımda da Vali Küçük, tamir işlerinin ve enerji hatları düzenlemelerinin, özellikle OSB´yi ilgilendiren hatların hafta sonunda tamir edilmesinin, 7/24 çalışan özel sektör mantığının şart olduğunun altını çizdi.

 

Bartın Belediye Başkanı ve BAKKA Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Akın da toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunarak; Bartın´da kanalizasyon sorununu hallettiklerini ve kanalizasyon arıtma sistemindeki sıkıntıları da çözmeye çalıştıklarını belirtti.

 

Toplantıya Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve BAKKA Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Toksöz de katıldı.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et