25 Haziran 2010 - 2051 Okunma

Bartın´ın Ulus ilçesinde iki adet tarım merkezi açıldı. Tarım Merkezleri´nde Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler hizmet vererek çiftçileri bilgilendirecek. 
 

Bartın´ın Ulus ilçesi Kumluca beldesi ve Kumluca Beldesi´ne bağlı Zafer Köyü’nde hizmet verecek olan Veteriner Hekim Sibel Çekingen ve Ziraat Mühendisi Zuhal Akkaya´nın görev yapacakları Tarım Merkezleri´nin açılışları yapıldı.

Açılışa İl Tarım Müdürü Yusuf Alagöz, İl Tarım Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, İlçe Tarım Müdürü Osman Çetin, Kumluca beldesine bağlı Kooperatif Başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın "Kırsal alanın ülke ekonomisine katkısının arttırılması ve kırsal toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesi suretiyle bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması, göç eğilimlerinin istikrarlı bir dinamiğe kavuşturulması, dengeli ve sürdürülebilir kalkınma hedefiyle uyumlu bir nüfus yapısına ulaşılması, çevrenin ve doğal kaynakların korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımını" sağlamak amacıyla 2007 yılında yürürlüğe koyduğu Tarımsal Yayımı Geliştirme (TAR-GEL) Projesi kapsamında Bartın´a 6 adet sözleşmeli personel atandı. 

Bu personellerden 3´ü ilçelerde hizmet verecek. Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, "Tarımsal Yayımı Geliştirme (TAR-GEL) Projesi ile tarımsal işletme sahiplerinin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının mahallinde ve zamanında karşılanması amacıyla ‘Köye ve Köylüye Hizmet Yerinde Olmalıdır’ ilkesiyle uygulamaya konulmuş olup, Tarım İl Müdürlüklerince oluşturulan ‘Çalışma Bölgeleri’nde sözleşmeli personelin hizmetini aksatmadan yürütebilmesi hedeflenmiştir," dedi.

Açılışın ardından Abdipaşa Beldesi’nde İsmail Aksoy´a ait 70 dekarlık arazide bulunan fiğ bitkisi tamburlu ot biçme makinesi ile hasat edildikten sonra biçilen yem bitkisini presleyip ambalaj yapan makine ile paketlendi. Her biri 800 kilogram olan paketlerden toplamda 85 adet çıktı. Bu paketlenme sayesinde yem bitkileri uzun süre bozulmadan ve besin değerini kaybetmeden saklanabilecek.

Kaynak: http://www.internethaber.com/bartin/bartinda-tarim-merkezleri-acildi-264599h.htm 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et