09 Kasım 2023 - 421 Okunma

Siber Vatan Programı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından üniversitede öğrenim gören öğrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında farkındalıklarını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile kariyer planlaması yapmalarına destek olmak ve genç girişimciliğini teşvik ederek ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasna katkıda bulunmak amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı geliştirilmiş ve yaklaşık 200 öğrencinin istihdamına katkı sağlanmıştır.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, 2022 yılından itibaren T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajanslarıyla birlikte Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulanmaktadır.

Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı

Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle bilgi ve iletişim sistemlerinin kullanımı hızla yaygınlaşmış ve hayatımızın hemen her alanında bu sistemler önemli bir rol oynamaya başlamıştır. Bilişim alanının temel dinamiklerinden olan yazılım alanında da sürekli iş potansiyeli artmakta ve bu durum da yazılım uzmanına olan ihtiyacı ortaya çıkarmaktadır.

Bu doğrultuda, ilerleyen yıllarda siber güvenlik eğitimlerinin verildiği Siber Vatan Programına dahil edilecek yetenekleri keşfedilmesi ve erken yaşta yazılım temelli proje geliştirme kültürünün oluşturulması amacıyla lise öğrencilerine yönelik olarak Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı geliştirilmiştir. Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı ile bölgemizde lise öğrencilerine yazılım dili eğitimleri verilmesi ve dijital becerilerinin geliştirilmesine katkı sunulması planlanmaktadır.

Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı, lise öğrencilerini güçlü dijital ve teknolojik beceriler gerektiren bir geleceğe hazırlama yolunda önemli bir adımı temsil etmekte ve tüm mesleklerin geleceğiyle ilişkili yazılım konusunda kapasitelerini geliştirirken aynı zamanda problem çözme yeteneklerini de geliştirmektedir.

Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı kapsamında Ajansımız, Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır.

İmzalanan protokol gereğince Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen öğrencilere yaklaşık 6 ay sürecek yazılım eğitimleri verilecektir. Teknik eğitimlerin tamamlanmasının akabinde öğrencilerin edindikleri bilgileri bir ürün ve/veya hizmete dönüştürmesini ve bu şekilde öğrenciler tarafından yeni yazılım geliştirilmesinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla bölge genelinde Siber Vatan 0’dan 1’e Hackathon Yarışması yapılacaktır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et