27 Ekim 2023 - 353 Okunma

2022-2023 “Genç İstihdamı” teması kapsamında iş hayatına atılarak kendi girişimlerini kurmayı hedefleyen gençlere yönelik Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın Üniversitesi işbirliği ile "Türkiye’de Şirket Türleri ve Ticari İşletmelerin ve Şirketlerin Kuruluş İşlemleri ” adlı eğitim gerçekleştirildi.

Bu eğitim kapsamında, 67 katılımcıya; şahıs şirketi, sermaye şirketleri tanıtılmış ve kuruluş süreçleri, sermaye yapıları, ortakların sorumluluğu ve kar-zarar dağıtımı konularının önemli noktaları vurgulanmıştır. Eğitimde hisse senedi halka arzı konusu da ele alınan konular arasında yer almıştır.

Ayrıca Ticari İşletmelerin hayatlarını istikrarlı bir şekilde sürdürebilmeleri adına şirketlerin kaderini belirleyen önemli hukuksal mevzular da ele alınmıştır. Esnaf ve Ticari İşletme ve merkez-şube ayrımları hukuki olarak incelenmiştir. Ticari işletmelerin rehin ve sermaye şirketlerinin tasfiyesi süreci açıklanmıştır. Dahası rekabeti bozan işletmelerin karşılaşacağı hukuki yaptırımlara değinilmiştir. Yeni işletme kuracak genç girişimcilerin vergi istisnası konularının hangilerinden faydalanmasının daha uygun olacağı vurgulanmıştır. Eğitim soru cevap kısmının ardından sona ermiştir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et