02 Ekim 2023 - 388 Okunma

Ulusal Jeopark olan Zonguldak Kömür Jeoparkı, UNESCO Küresel Jeoparklar Ağı'na katılım çabalarını sürdürürken, güncel gelişmeleri ve geçmişten günümüze olan süreci aktarmak amacıyla bir toplantı düzenlendi. İl protokolünden geniş katılımın olduğu, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantının ilk sunumunu, Zonguldak Kömür Jeoparkı İdari Koordinatör Yardımcısı ve BAKKA Turizm ve Tanıtım Birim Başkanı olan Mehmet Çetinkaya yaptı.

İlk sunumun ardından BAKKA’nın Zonguldak İl Özel İdaresi’ne güdümlü proje kapsamında verdiği destekle çalışmalar yürütülen Üzülmez Kültür Vadisi ile ilgili mimar Ömer Yılmaz ve ekibi tarafından binaların geçmişi, planlanan fonksiyonlar, teşhir ve tanzime ilişkin planlamalar, alanın kurumsal kimliği gibi bilgiler paylaşıldı. 

Sunumların tamamlanmasının ardından, Üzülmez Kültür Vadisi'ndeki binalarda yerinde tespit ve incelemeler yapıldı. Alt yapı ve restorasyon çalışmaları tamamlanmış olan Zonguldak Kömür Jeoparkı Müzesi, ziyaretçi merkezi, jeopark ofisi ve çok amaçlı etkinlik alanı olarak planlanan alanlarda teşhir, tanzim ve peyzaj çalışmalarının ardından, alanın en kısa sürede hizmete açılması planlanmaktadır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et