29 Eylül 2023 - 483 Okunma

Batı Karadeniz bölgesinde kruvaziyer turizminin geliştirilmesi çalışması kapsamında Ajansımız koordinasyonunda odak grup toplantısı gerçekleştirildi.

Doğal güzellikleri, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından biri olan Amasra’da liman alt yapı yatırımlarının tamamlanmasıyla 2022 yılının Ağustos ayında kruvaziyer turizmi başlamıştır. 2022 yılında 8 kruvaziyer gemisinde 5 bine yakın yolcuya, 2023 yılının ilk 9 ayında ise 11 kruvaziyer gemisindeki 6 binin üzerinde yolcuya ev sahipliği yapan Amasra’nın yıl sonuna kadar ilave 9 gemiyi daha bölgede ağırlaması planlanmaktadır.

Çalışmayla Amasra'nın kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendirerek yerel paydaşların ve sektör profesyonellerinin görüş ve önerilerinin alınması, ayrıca kruvaziyer turizminin sürdürülebilir gelişimi için bir yol haritası oluşturulması planlanmıştır. Bartın Vali Yardımcısı Zeynep Topcu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Bartın TSO Başkanı Halil Balık’ın da hazır bulunduğu toplantıda Bartın, Karabük ve Zonguldak'tan kurum yöneticilerinden oluşan yaklaşık 50 kişi katılım göstermiştir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et