20 Ocak 2021 - 769 Okunma

Karabük ilinde turizm faaliyetlerinin 4 mevsime yayılması ve Keltepe havzasında turizm çeşitliliğinin artırılması amacıyla hazırlanan "Keltepe Dağ Plânlaması ve Alternatif Etkinlikler Araştırma Raporu" lansman toplantısı BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Karabük Valisi Fuat Gürel’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Açar, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, Türkiye Oryantring Federasyonu Başkanı Fatih Bektaş, Türkiye Bisikletçiler Federasyonu Karabük İl Temsilcisi Kenan Aydoğdu, Safranbolu Belediyesi yetkilileri ve Ajans uzmanlarının katılım sağladığı toplantı BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Karabük Valisi Sayın Gürel’in açılış konuşmaları ile başladı.

Vali Gürel Açılış Konuşmasında, “TR81 Bölgesinde Turizm yönünde Karabük ve Bartın illerimiz öne çıkmaktadır. Karabük ilimizde bulunan Safranbolu yılda 1 milyon 200 bin turist ağırlamaktadır. Ancak turizm çeşitliliğinin olmaması ve konaklama yetersizliği nedeniyle gelen turistler günübirlik gelmektedir. Bu konuda bölge olarak turizm rotaları oluşturulmasında fayda var. Keltepe Dağ Plânlaması ve Alternatif Etkinlikler Araştırma Raporu bu anlamda katkı sağlayacaktır. Sadece Karabük iline değil aynı zamanda bölgede oluşturulacak turizm rotaları ile Karabük’e gelen turistlerin buradan Zonguldak iline de geçmelerini sağlayacaktır. Bu rotayı kapsayan çok uygun tur paketleri oluşturulabilir” dedi.

Altunsu, Keltepe Kayak Merkezinin Karabük ili başta olmak üzere TR81 Bölgesinin kış turizmine büyük bir ivme kazandırdığını belirterek, Keltepe Dağ Plânlaması ve Alternatif Etkinlikler Araştırma Raporunun havzadaki turizmin mekânsal olarak yöre ve bölgeye, zamansal olarak da tüm yıla yayılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

 Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Coşkun tarafından sunumu yapılan toplantı soru, cevap ve katılımcı geri bildirimleri ile sona erdi. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et