17 Aralık 2020 - 1124 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kozcağız Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu “Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor” adlı proje kapsamında BAKKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’ın katılımları ile destek sözleşmesi imzalandı. Projede Hasankadı Belediyesi, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Nurten Karayaman  - Nurten Hanım Çiftliği, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bartın Ziraat Odası, Bartın Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü, Kumluca Belediyesi, Bartın Bilim Eğitimi Derneği iştirakçi olarak yer almaktadır.

Projede Bartın merkez ilçe, Kozcağız, Hasankadı ve Kumluca Beldeleri ve köyleri ile civarında yaşayan 30 yoksul kadın ve 30 genç işsizden oluşan 60 kişi hedef kitle olarak belirlenmiş olup proje ile seracılık temalı mesleki eğitimlerin verilmesi, toplamda 15 dekarlık bir alanda 520 m²lik 30 adet sera kurulumu, tarımsal üretimin yapılması, kursları başarı ile bitirenlerden 30 kişiye seraların tahsis edilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında hayata geçirilecek olan eğitim merkezinin tarımsal üretime yönelik eğitimler için sürekli eğitim merkezi haline getirilmesi ile tarımsal üretim bilincinin aşılanması, eğitimli çiftçilerin yetiştirilmesi, üretimin devamlılığının sağlanması, tarımda girişimciliğin ve yeni uygulamaların özellikle teknoloji temelli uygulamaların özendirilmesi, tarımın hakir görülen bir meslek olmaktan çıkarılarak özellikle gençlere özendirilmesi sağlanacaktır.

BAKKA, toplam 1.572.000,00 TL bütçeli proje için 1.400.000,00 TL hibe desteği verecektir. SOGEP desteğinin bölgemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et