17 Aralık 2020 - 759 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi, Kozcağız Belediyesi’nin ortak, Bartın Sayacılar ve Ayakkabıcılar Derneği’nin de iştirakçi olduğu “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” adlı proje kapsamında BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık arasında destek sözleşmesi imzalandı.

Proje ile 53 adedi evlerde kullanım hakkı belirlenecek kişilere verilmek üzere, 13 adedi ayakkabı montaj atölyesinde kullanılmak üzere toplamda 66 adet saya dikim makinasının alınması, hedef kitlede yer alan ve istihdamı sağlanacak olan kişilere makinelerin teslim edilmesi, Bartın İnovasyon Merkezine montaj atölyesinin kurulması ve montaj eğitimlerinin verilmesi, Saya Eğitim Merkezinde ve Kozcağız Belediyesinde 80 kişiye saya üretimine yönelik eğitilmelerin verilmesi planlanmaktadır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, toplam 1.672.480,60 TL bütçeli proje için 1.500.000,00 TL hibe desteği verecektir. SOGEP desteğinin bölgemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et