30 Aralık 2020 - 886 Okunma

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) başvuru sahibi olduğu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile desteklediği “Zonguldak Topoğrafyasında Kömürün Tarihsel Etkisi Dijital Teknoloji ile Turizme Kazandırılıyor” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı organizasyonunda gerçekleştirilen Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi’nin Açılış Törenine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez telekonferans sistemiyle katıldı.

Zonguldak’ın tarihsel topografik haritasını, tarihi, ekonomik ve kültürel turizm varlıklarını dijital platformlarla müze niteliğinde sunacak bir alan oluşturmanın amaçlandığı proje sayesinde mobil kullanıma yönelik tanıtım, arşiv çalışmaları ve bilgi teknolojileri kullanılarak turizm altyapısı güçlendirilmiş olacak.

Proje, Zonguldak ilinin turistik değerlerinin tanıtımına ilişkin altyapı eksikliğine ve dijital teknolojilerin önemine işaret etmektedir. Zonguldak’ın sahip olduğu endüstri mirası ve turizm varlıklarını ortaya çıkarmak amacıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin kullanabileceği dijital bir alan oluşturulmuştur. Ayrıca, oluşturulan alanda artırılmış gerçeklik desteği ile tarihi, kültürel değerler ve arşivler sergilenmektedir. Maden rezervlerinin bulunmasından itibaren “madencilik” dendiğinde akla ilk gelen yer olan Zonguldak, ulusal bir madencilik şehri müzesi niteliğindedir. Sahip olduğu bu önemli değere ek olarak pek çok tarihi ve doğal turizm varlıklarını barındıran ilimiz, sahip olduğu Madencilik Müzesi ve Ajansımız desteği ile hayata geçirilecek Üzülmez Vadisi Projesi ile turizmin önemli bir destinasyonu olmayı hak etmektedir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et