06 Ocak 2021 - 692 Okunma

Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Krallık arasında imzalanan Serbest Ticaret Antlaşması ile belirlenen sanayi ve tarım ürünlerine yönelik gümrük vergilerinin azaltılması veya kaldırılması ve ticaret hacminin artırılması öngörülmüştür. Anlaşmanın Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret hacminin büyümesi anlamında önemli rol oynayacağı değerlendirilmektedir. Faaliyet alanına giren TR81 Bölgesinde (Zonguldak, Karabük ve Bartın), işletmelerin ihracat potansiyellerinin artırılmasına katkıda bulunmak isteyen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, bölgemizde özellikle gıda ve tarım ürünleri üreten ve Birleşik Krallığa ihracat potansiyeli olan firmaların tespiti için harekete geçmiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Ajansımız, bölgemizde ihracat potansiyeli olan ve söz konusu serbest ticaret anlaşmasından fayda sağlayarak ihracatını artırabilecek, anlaşma kapsamındaki ürünleri üreten firmaların tespiti, harekete geçirilmesi ve yönlendirilmesine yönelik çalışma başlatmıştır.

Bu kapsamda çalışmamıza katkı sağlamak amacıyla, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerimizde kurulu olan ve Serbest Ticaret Anlaşması özelindeki ayrıcalıklardan faydalanarak ihracat yapmak isteyen gıda ve tarım ürünleri üreticisi işletmelerimizi Ajansımıza başvurmaya davet ediyoruz. Ajansımıza kurumsal telefon numaraları ve bilgi@bakka.gov.tr e-posta adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Anlaşmaya ilişkin haber metnine ulaşmak için tıklayınız: https://ticaret.gov.tr/haberler/turkiye-ile-birlesik-krallik-arasinda-serbest-ticaret-anlasmasi-imzalandi

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et