15 Aralık 2022 - 538 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2022 – 2023 yılı teması olarak uygulanan Genç İstihdamı faaliyetleri kapsamında, BAKKA tarafından gençlerin eğitilerek beceri kazanması ve iş hayatına katılmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Yereldeki özel sektör temsilcilerine yapılan ziyaretlerle nitelikli eleman açığı tespit edilerek eğitim başlıkları belirlenmiştir. Bu doğrultuda, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Zonguldak İŞKUR işbirliği ile gençlere yönelik CNC Operatörlüğü ve CADCAM Eğitimleri düzenlenmiştir. Yaklaşık iki buçuk ay süren ve bir kısmı da uygulamalı olarak gerçekleşen eğitimler sonucu başarılı olan 22 gence sertifikaları verilmiştir.

Belgelerini alan gençlerin, daha önceden istihdam taahhüdü veren ve ilgili alanda eleman ihtiyacı olan işyerleriyle eşleştirme ve istihdam edilme süreçleri de BAKKA tarafından koordine edilecektir. Bu kapsamda, Aralık ayı içinde bu gençlerin işe yerleştirilmesi hedeflenmektedir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et