26 Temmuz 2023 - 413 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması hedefine yönelik olarak üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını ve siber güvenlik alanında genç girişimciliğini teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı geliştirilmiştir.

Ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile uyumlu şekilde ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması ve genç istihdamının arttırılması amacıyla uygulanan Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında uygulanan Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp etkinliği 25 Temmuz – 5 Ağustos 2023 tarihleri arasında Antalya’da yapılmaktadır.

Siber güvenlik konusunda birçok alt uzmanlık alanı bulunmaktadır ve bu doğrultuda farklı siber güvenlik temalarında ayrı ayrı takımlar oluşturulmuştur.  Oluşturulan takımların derin ve teknik eğitim, uygulama ve yarışmaları ‘Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp’ etkinliği kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı,  T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Ankara Kalkınma Ajansı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Ajansımız işbirliğinde gerçekleştirilmektedir.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp kapsamında Yavuzlar Web Güvenliği, Zararlı Yazılım Önleme ve Tersine Mühendislik ile Cuberium Blok Zincir takımından oluşan üç farklı takımda yaklaşık 120 öğrenci 10 gün boyunca toplam 80 saat derinlemesine eğitim almakta ve teorik bilgilerini sınırlı alanlarda uygulama fırsatını elde edebilmektedir.

Savunma Sanayii Başkanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ile işbirliği kapsamında Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp organizasyonu içerisinde öğrenciler ile sektör temsilcileri arasında etkileşimi artırmak amacıyla 4 Ağustos 2023 tarihinde Siber Vatan Vizyon Buluşmaları adıyla öğrenci-firma buluşmaları düzenlenecektir. Siber Vatan takımları tarafından siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren firmalara ve savunma sanayii firmalarına sunumlar yapılacaktır.

Bu buluşmalarla Siber Vatan Programına yeni dahil olan öğrencilerin farkındalıkları artırılacak, programa daha önce dahil olmuş öğrenci ve takımlar ise program sonunda geliştirdikleri projeleri, ürün ve hizmetleri program davet edilen sektör temsilcilerine sunabilecek ve böylece sektörün önde gelen firmalarında staj ve çalışma fırsatını yakalayabileceklerdir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et