01 Ağustos 2023 - 346 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından bölgesel kalkınma odaklı yürütülen ve planlanan çalışmalar kapsamında iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek üzere Orta ve Doğu Karadeniz bölgesine teknik inceleme programı düzenlendi. Zonguldak’ta çalışmaları devam eden su ürünleri yetiştiriciliği ve düzenli sanayi yatırım alanları çalışması kapsamında düzenlenen teknik geziye BAKKA, Zonguldak, K. Ereğli, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odaları, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Zonguldak Teknopark temsilcileri katılım sağladı.

Program kapsamında, Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), Ordu Belediyesi-OREN Enerji, Ordu TSO, Ordu-Giresun Havalimanı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Trabzon TSO, Trabzon Yatırım Adası Sahası, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMEA), Rize İyidere Lojistik Sahası, Rize-Artvin Havalimanı ve Hopa TSO ziyaretleri gerçekleştirildi. Yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin kapsamlı bilgiler alınarak Zonguldak’ta planlanan çalışmalar hakkında görüş alış verişi gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından da organizasyon ve koordinasyona destek verilen ziyaret programı üç gün sürdü.

Yapılan ziyaretlerde, Zonguldak ilinde gelecek dönemlerde hayata geçmesi öngörülen su ürünleri yetiştiriciliği, dolgu sanayi alanı, dalga enerjisi vb. çalışmalar için önemli tecrübeler elde edildi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et