10 Ağustos 2023 - 443 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının bölge kalkınmasına yönelik tanıtım, yatırımcı çekme vb. faaliyetleri yerel ve yabancı paydaşlarla koordineli olarak devam etmektedir.

Önemli sayıda Zonguldaklı gurbetçi vatandaşımızın yaşadığı özellikle madencilik geçmişi noktasında birçok ortak paydamızın bulunduğu Almanya’nın Essen şehri ile Zonguldak arasında ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmek adına 2021 yılında Zonguldak Valiliği koordinesinde bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Valilikle birlikte, Zonguldak Belediyesi, BAKKA, Zonguldak TSO, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği temsilcilerinin yer aldığı çalışma grubu işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Benzer şekilde Essen tarafından bir heyet de o bölgenin süreçlerini koordine etmektedir.

İlişkileri bir adım daha ileri taşımak ve ekonomik bağları güçlendirmek adına 2023 yılı kasım ayı içerisinde Essen’de fuar/konferans şeklinde geniş katılımlı bir etkinlik planlanmaktadır. Bahse konu etkinliği en verimli şekilde gerçekleştirebilmek için Essen’den üç kişilik bir heyet Zonguldak iline gelmiş ve 10 Ağustos 2023 tarihinde Ajansımızı ziyaret etmiştir. Almanya’dan çevrim içi yöntemle de katılım sağlanan toplantıda gelecek dönem çalışmalarına yönelik kararlar alınmış ve süreçler analiz edilmiştir.

BAKKA olarak bölgemizin ekonomik gelişmesine yönelik yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer alarak işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesine destek verilmeye devam edilecektir. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et