01 Şubat 2024 - 359 Okunma

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ile "Endüstriyel Kenevir ve Girişimcilik Çalıştayı", ZBEÜ Tahir KARAUĞUZ Konferans Salonunda yapıldı.

ZBEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Yılmaz Can ve BAKKA Sürdürülebilir Kalkınma Birim Başkanı Ümran Can Öztürk'ün sunumlarıyla başlayan çalıştay katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Programa, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu ile Rektör İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer ve çok sayıda davetli katıldı.

Endüstriyel Kenevirden yapılan ürünler incelenerek, Kenevirin günümüz dünyasındaki iklim değişikliği, küresel ısınma, çevre kirliliği gibi güncel sorunlara getirdiği yenilikçi çözümler ele alındı. Dünyaya zarar verdiği bilinen birçok ürünün yerini alabilecek kenevir hammaddeli ürün yelpazesi ve özellikleri hakkında karşılaştırmalı bilgi verilirken, kadın istihdamının önemi hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Ajans Sürdürülebilir Kalkınma Birim Başkanı Ümran Can Öztürk, kadın istihdamı ve Kadın Girişimciliği teması kapsamında 2024 yılı boyunca istihdam odaklı mesleki eğitimleri, geleceğin mesleklerine yönelik beceri geliştirme eğitimleri ve farkındalık seminerleri düzenleneceğini belirterek, bu etkinlikler için paydaşlardan talep toplandığı ifade etti. 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et