27 Ocak 2012 - 2772 Okunma


Kasiad (Karabük Safranbolu İşadamları Derneği) tarafından 26 Ocak 2012 Perşembe günü saat 19:00 – 21:30 arasında Gençlik Spor Merkezindeki Nafiz Kayalı Konferans Salonunda  düzenlenen, konuşmacıların gazeteci yazar ve aynı zamanda ekonomist Prof. Dr. Mehmet ALTAN ile birlikte gazeteci yazar Faruk MERCAN’ın olduğu Ayın Konuğu isimli programa Karabük Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Sakin EREN ve Şahin BAŞ katılım göstermiştir. 

Türkiye ekonomisinde 2012 beklentilerinin yanı sıra Karabük’teki ekonomik beklentilerin de irdelendiği programın açılış konuşmasını yapan Kasiad başkanı Ahmet RAMAZANOĞLU. “Biz işimizi bırakıp, evimizin kapısını kilitledikten sonra, dünyada ticaret durmuyor. Sanal ticaret artık çok daha önemli.” dedi ve sözü konuklara devretti.

Gazeteci yazar Faruk Mercan’ın moderatör olarak yürüttüğü programın açılış konuşmasını yaptı. Üniversite hocalarının zor zamanda yüksek sesle konuşabilen insanlar olduğunu belirten Mercan sözlerini “Aydınlar her zaman kulağa hoş gelen şeyleri söylemez. Onların görevi gerçekleri söylemektir.” diyerek tamamladı ve sözü Prof. Dr. Mehmet Altan’a devretti.

Salondaki bayan seyircilerin azlığı Mehmet Altan’ın dikkatini çekti. Altan’ın “Salonda sadece 2 kadın var. Gören de Karabük’te kadın yok zanneder. Oysaki bayanlar olmazsa 2012 ekonomisi falan da olmaz.” esprisi salonda gülümsemelerle karşılandı. Sözlerini “Yer yüzü kol gücü ile çalışmaktan çıkıyor, beyin gücü ile çalışmaya geçiyor.” diye sürdüren konuşmacı ekledi: “ Almanya su yolları ve limanları sayesinde 1,5 trilyon dolar ihracat yapıyor. Bizim ise 2023 hedefimiz ancak 500 milyar dolar. Bunun yanında Türkiye’nin geçen seneki ihracatı 134 milyar dolar. Hurda demir alımında ise dünyada birinciyiz. Demir-Çelik fabrikalarımız araçlarımızın demir ihtiyacını karşılamıyor.”

Hayata bir bütün olarak bakmamız gerektiğini söyleyen Altan’ın, seminerin forum kısmında izleyicilerden gelen bir soruya verdiği cevap, salondan büyük alkış aldı. “Ben yuvarlak sözler söylemem. Keskin ve net sözler söylerim. Bilim insanları ve üniversite hocaları da öyledir. Çünkü kaybedecekleri, korkacakları bir şey yoktur. Ben Karabük hayattan korkmasın diye buradayım. Karabük hayattan korkmadığı zaman işte benim istediğim yere gelir.” dedi.

Karabük Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın da izlemeci olarak katılım gösterdiği program saat 21:30’da sona erdi.



Tüm haberler için tıklayınız.
İLGİLİ RESİMLER
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et