23 Aralık 2011 - 2234 Okunma


Üç yıldız olabilmek için çalışmalarına hız veren Bostancı Otel, 500 bin TL’lik yatırımla yapımına başladığı yeni otel binasını inşaatında sona yaklaştı.

Üç yıldızlı otel şartlarına ulaşabilmek için yürüttükleri hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini bildiren Bostancı Otel Sorumlu Müdürü Veli Durası, sadece kaba inşaatın bitmesini beklediklerini dile getirdi. Zonguldak’ın turizm ve sanayi açısından, TR 81 bölgesinde, önemli iller arasında yer aldığına vurgu yapan Durası, “Bölge, av turizmin yapılması ve birçok mağaranın bulunması, geniş orman alanına sahip olması ve birçok firmanın iş yapması nedenleriyle yıl içinde, yerli yabancı birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor” diye konuştu. Bu durumdan yararlanmak için 2010 yılında yaklaşık 500 Bin TL’lik yatırım yaparak otellerinin kapasitesini arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Durası, mevcut otel binalarının bitiğinde yedi katlı olacağını belirtti. Bir katı konferans salonu olarak tasarlanan otelde, 32 yeni odanın yer aldığını kaydeden Durası, “İnşası tamamlanmış bu yeni binadan, eski yapıya geçişler sağlandı. Yeni kurulacak olan konferans salonunuz ile ümit ediyoruz ki bölgede çok güzel işlere imza atacağız. Otelimiz bu binanın açılmasından sonra, üç yıldızlı olarak hizmet verecek” açıklamasını yaptı.

Bostancı Otel’in, İsmail Bostancı tarafından 1996 yılında Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde kurulduğunu anlatan Veli Durası, ilk zamanlarda 220 metrekarelik alana kurulan otelin 10 oda ile faaliyete geçtiğini belirtti. 1998 yılında gelen müşteri taleplerini karşılamak için kapasite artırımına gidildiğini aktaran Durası, oda sayısı 15 çıkartıldığını kaydetti. Bu yatırımı kendi öz kaynakları ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Durası, “2003 yılında gelen yerli ve yabancı müşterilere daha konforlu ve daha iyi hizmet sunabilmek için 50 Bin TL’lik yatırım yapılarak 220 metrekarelik alana 100 kişilik restoran açıldı. 2007 yılında müşteri taleplerinin karşılanamamasından dolayı, 150 Bin TL’lik yatırım yapılarak otele yeni odalar eklendi ve toplam oda sayımız 27 oldu” şeklinde konuştu.

“Hedef, daha konforlu hizmet sunmak”

Yeni otel binasının yapımı için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği aldıklarını açıklayan Veli Durası, yeni binayı iki ay sonra hizmete açmayı planladıklarını bildirdi. Av turizmi ve diğer turizmi faaliyetlerinin yanı sıra firma ziyaretleri kapsamında bölgeye gelen ziyaretçilerin otellerinde konakladığını ifade eden Durası, şunları söyledi: “Otelimizin kısa vadede ulaşmak istediği hedef, asansörün yapılması, üç yıldız standartlarına ulaşmak ve bu sayede müşterilerine daha iyi ve konforlu hizmet sunmak. Bunun hemen ardından, rekabetçi bir kimliğe kavuşmak ve müşteri memnuniyetini ön planda olduğu hizmetleri sunmayı istiyoruz. Bölgemize, Zonguldak İl Turizm Müdürlüğü verilerine göre; 3 bin 964 yabacı turist 162 bin 734 yerli turist geliyor. Çevre bölgelerde otel olmasına rağmen, otelimizin müşteri kapasitesi gerçekten çok iyi. Bölgede daha avantajlı fiyatlara hizmet sunmaya özen gösteriyoruz. Bu özelliğimizden dolayı firmamız, rakipleri karşısında avantaj sağlıyor.”

Kaynak: http://www.kobiden.com/bostanci-otelde-hedef-uc-yildiz_13495_haber.html



Tüm haberler için tıklayınız.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et