06 Ocak 2012 - 2098 Okunma


Safranbolu ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilçeyi daha iyi gezmeleri ve detaylı bilgi almak golf arabaları ile hizmet veriliyor. Ünlü gezgin İbn-i BATUTA adında 2006 yılında kurulan turizm firması golf arabaları ilçeye gelen 5 dilde elektronik rehberlik  hizmeti veriyor.
1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras şehri listesine alınan Safranbolu ilçesine tüm Dünya’nın ilgisini çekmeye başladı. 2000 yılından itibaren kültür turizminde ilk sıraları alan Safranbolu ilçesinin en büyük eksikliklerinden biri ilçenin tarihi konaklarını, yaşam şeklini, Arnavut kaldırımlarını, çarşılarını anlatan rehber sayısının yeterli derece de olmaması ilçenin özellikleri ile yeterince tanınmamasına etken oluyordu. Bu eksikliği gidermek için gezgin İbn-i Batuta isminde2006 yılında kurulan turizm şirketi golf arabaları ile hem gezdiriyor hem de tur esnasında elektronik rehberlik hizmeti veriyor.
Şirket ortaklarından Timur Sapcıoğlu amaçlarının ilçelerine gelen yerli ve yabancı turistlere en iyi hizmeti vermek ve eksik olan rehberlik hizmeti ortadan kaldırmak için böyle bir hizmet vermeye başladıklarını belirterek”  Golf arabalarına uyguladığımız sesli sistem ile Safranbolu’nun tarihi evlerinin özellikleri, sokakları, tarihi yapıları, yaşam tarzını, çarşıları yerlerinde gösteriyor, hem de gezdirdiğimiz müşteriye göre Türkçe, Japonca ve İngilizce olarak anlatıyoruz. Bu sistem çok tuttu. Gelen konuklarımız Safranbolu hakkında tam bilgi sahibi oluyorlar.
YAŞLI VE ÖZÜRLÜ TURİSTLERDEN İLGİ ODAĞI
Golf arabaları gezen kişilerin Safranbolu memnuniyetle ayrıldıklarını belirten Sapcıoğlu” Safranbolu da bazı yerler i görmeden ayrıldığınızda eksik gezmiş olursunuz. Özellikle yazın sıcak günlerde kışında soğuk günlerde konuklarımız ilçemizin tarihi bölgesini tam anlamı ile gezemiyorlar. Biz bu eksikliği gideriyoruz. Yaşlı ve özürlü konuklarımız bize gezi sonunda teşekkür ediyorlar. Araçlarımıza yoğun ilgi gösteriyorlar. Çocuklarıyla gelen konuklarımız ve tur ile gelen konuklarımız araçlarımızla huzuru, toplu olarak gezme fırsatı buluyorlar.
BAKKA ARACILIĞI İLE ÇEVRE DOSTU TUR
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından verilen hibe yardım sayesinde turistlere çevre dostu bir tur yaptırdıklarını belirten Sapcıoğlu” 2006 yılında alınan araçlar benzin ile çalışıyor ve sadece 3 dilde bilgi verebiliyorduk. Bu yıl BAKKA(Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ) dan aldığımız hibe yardımı ile araçlarımızın tamamını elektrik ile şarj edilen akülerle şekilde yeniledik. Böylece hem egzoz emisyonundan kurtulduk hem de yeni aldığımız araçlar sesiz çalıştığı için gürültü kirliliğini önlemiş olduk. Ayrıca Almanca ve Fransızca dillerini de ilave ettik. Böylece bu ülkelerden gelen konuklarımıza da hitap etmeye başladık. Böylece gelen konuklarımıza çevre dostu bir tur yapmış oluyoruz.”
Uzun, orta ve kısa tur programı uyguladıklarını belirten Sapcıoğlu yerli ve yabancı turistlerin seçtikleri tur programı ile 42 dakikayla 2 saat arasında eski çarşı bölgesini tam anlamıyla gerçeklere dayalı bilgilerle gezme fırsatı buluyorlar. Ayrıca bu gezi ile yabancı turistler Türkler ‘in şehir planlamada ne kadar bilgili olduklarını, insana, doğaya olan saygılarını görme ve anlama fırsatı da bulduklarını,   mesela günüz dede dahi kullanılan ilk kanalizasyon sistemini şehirlerde uygulayan, yaptığı konutlarda komşuya ve insana olan saygıyı görme imkanı olduğunu sözlerine ekledi.

Tüm haberler için tıklayınız.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et