06 Ocak 2012 - 2159 Okunma


Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk TEZEL, İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda BAKKA çalışmaları ve 2011 yılı Mali Destek Programları hakkında bilgiler verdi.
KOBİ ve Sosyal Kalkınma olmak üzere iki alanda yürütülecek programların amaçları, kapsamları ve destek tutarları hakkında bilgiler veren TEZEL:
“KOBİ Mali Destek Programının amacı, TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) Düzey 2 Bölgesi’nde istihdam olanaklarını arttırarak, üretim ve turizme dayalı sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin yenilikçi üretim ve pazarlama kapasitelerinigeliştirmektir. Bu program kapsamında projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 11.500.000 TL’dir. Proje başına verilebilecek destek tutarı asgari 25.000 TL ile azami 400.000 TL arasında olacaktır. Destek tutarı, projenin toplam uygun maliyetinin % 50’sinden fazla olamayacaktır.” dedi.
KOBİ Mali Destek Programı Uygunluk Kriterlerine de değinen BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL,Sermayesinin veya oy haklarının % 25’den fazlasının KOBİ kapsamında olmayan bir işletmeye ait olmaması şartını sağlaması gerektiğini belirterek, 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hâsılatı ya da mali bilançosu 25 milyon Türk Lirasını aşmayan, imalat veya turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin proje sunabileceklerini söyledi.
SOSYAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI
2011 yılında KOBİ Mali Destek Programının yanı sıra Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı da düzenlediklerini belirten TEZEL:
“Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının amacı TR81 Düzey 2 Bölgesi´nde dezavantajlı kesimi de gözeterek sosyal sermayenin ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak ve bölge kültürünü yansıtacak faaliyetleri desteklemektir. Bu program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 3.000.000 TL´dir. Verilecek destekler asgari 10.000 TL ile azami 100.000 TL arasında olacaktır ve hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin %90´ından fazla olamayacaktır.” dedi.
Genel Sekreter Faruk TEZEL, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının öncelik alanlarını genç işsizler, engelli ve kadınlar başta olmak üzere, insan kaynaklarının eğitim yoluyla hizmet ve turizm sektörü alanlarında işgücü piyasasına kazandırılması; engelli, kadın, çocuk ve yaşlıların yaşam kalitelerinin arttırılması ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması; yerel ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla girişimciliğin özendirilmesi ve ortak hareket kültürünün geliştirilmesi; bölge kültürünü ve kimliğini geliştirerek çeşitlendirecek uygulamalara destek verilmesi olarak belirtti.
 
SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK
Batı KaradenizKalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk TEZEL son başvuruların 31 Ocak 2011 Salı günü saat 18:00´da biteceğini ve son başvuru zamanından sonra gelen başvuruların, hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacağını vurgulayarak toplantıyı sonlandırdı.

Tüm haberler için tıklayınız.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et