03 Aralık 2020 - 1006 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından TR81 Bölgesinin kalkınması ve bölgede sektörel çeşitliliğin sağlanması amacıyla hazırlanan ‘’Gökçebey OSB Kuruluş Araştırması ve Ön Fizibilite Raporu’’ ve ‘’Filyos Lojistik Merkezi Araştırma ve Ön Fizibilite Raporu’’ lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlık ettiği ve BAKKA tarafından koordine edilen çevrim içi toplantıya Ticaret ve Sanayi Odaları, Kaymakamlıklar, Belediyeler, OSB’ler, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri katılım sağladı.

Vali Tutulmaz’ın açılış konuşmasının ardından toplantı, Gökçebey OSB Kuruluş Araştırması ve Ön Fizibilite Raporu danışman ekip ve Filyos Lojistik Merkezi Araştırma ve Ön Fizibilite Raporu danışman ekibinin sunumları ile devam etti.

Bölgede yatırımcı çekme sorununun olmadığını ancak yatırımcıya yer bulma konusunda sıkıntıların yaşandığını belirten Vali Tutulmaz, bu tür OSB kurulumlarıyla problemlerin çözülebileceğini ifade etti ve bölgede sağlanan teşviklerin yatırımcı için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Filyos Limanı, Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge, Lojistik Merkez ve Gökçebey OSB’nin bölgede konuşlanacak olmasının yerel yatırımcı başta olmak üzere bölgeye olan talebi artıracağını belirtti.

Çalışmalar ile ilgili katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasından sonra soruların cevaplandırılmasıyla toplantı sonlandırıldı. Hazırlanan raporlar yakında bakkakutuphane.org adresi üzerinden kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et