01 Aralık 2020 - 957 Okunma

Ajansların proje yönetim sürecinden program yönetim sürecine geçmesi amacıyla başlatılan Sonuç Odaklı Programlar (SOP) en az üç seneyi kapsayacak şekilde hazırlanmaktadır. Ajansın 2021-2023 yıllarını kapsayan Sonuç Odaklı Programlarından biri de Doğa ve Kültür Turizminin Güçlendirilmesi ve Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (TURİZM SOP) olarak belirlenmiştir.

Sürdürülebilir turizmi önceliklendirmek, doğa sporlarını geliştirmek ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliğinde TR81 Batı Karadeniz Bölgesi (Zonguldak, Karabük ve Bartın) ve TR82 Kuzey Anadolu Bölgesinde (Kastamonu, Çankırı ve Sinop) altyapısı tamamen hazırlanmış bisiklet rotalarının oluşturulması amacıyla bir pilot çalışma gerçekleştirilmiştir.

Doğa temelli bireysel ve toplu spor organizasyonlarının artırılması ve sürekli yapılabilir duruma getirilmesi için Karabük, Bartın ve Kastamonu şehirleri arasında bir pilot çalışma alanı belirlenmiştir. Bu alanda yaklaşık olarak 1500 km asfalt-stabilize ve 300 km toprak-orman yollarından oluşan rotalar belirlenmiş ve kent merkezlerinde seçilen noktalarda bisikletli ulaşım oranlarının tespit edebilmek amacıyla taşıt türü tespit çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Küre Dağları Milli Parkı ve çevresi ile Bartın, Karabük ve Kastamonu şehirleri arasında birçok cazibe noktasını birbirine bağlayan ve farklı zorluk seviyelerine hitap edecek şekilde toprak, patika, asfalt olmak üzere çeşitlilik gösteren bisiklet rotaları belirlenmesi, kentlerin ve kent yaşayanlarının bisiklete dair bilinçlendirilmesi ve altyapıların hazırlanması amaçlanmaktadır.

İki bölgede de yol bisikleti, dağ bisikleti, triathlon branşlarındaki kamp, aktivite ve yarışlar için altyapının hazırlanması, bisiklet ve sportif festivallerin sayılarının ve kalitelerinin artırılması, bölgenin bireysel ve kitlesel olarak tercih edilen bir turizm destinasyonu haline getirilerek, tüm bu faaliyetlerden tabana yayılan ekonomik çıktılar sağlanmasına yönelik gelişim stratejilerinin belirlenmesi hedeflenmektedir.

Bisiklet sporu ve turizmi kapsamında gerçekleştirilen saha çalışmaları çerçevesinde her iki bölgenin de bisiklet konusundaki potansiyeli, belirlenen rotalarda yapılması gerekli fiziksel düzenlemeler, yerel, ulusal ve uluslararası organizasyonlara hazırlık kapsamında önerilerin aktarılacağı çevrim içi bir farkındalık etkinliği gerçekleştirilecektir. 7 Aralık 2020 tarihinde Saat 14.00'te gerçekleştirilecek etkinliğe aşağıda belirtilen bağlantı linki ile katılım sağlanabilecektir.

Çalışmanın, önümüzdeki yıllarda bu bölgelerde spor turizminin gelişmesine, turizmin çeşitlendirilmesine ve bisikletli ulaşım için farkındalık oluşturulmasına katkıda bulunacağı değerlendirilmektedir.

Tarih ve Saat

7 Aralık 2020, Pazartesi

14:00

Bağlantı Platformu

ZOOM

Bağlantı Linki ve Bilgileri

https://us02web.zoom.us/j/85855507257?pwd=bEUwS0phZ2ZlVk8wdDhyN0craFF4Zz09

Meeting ID: 858 5550 7257

Passcode: 995051

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et