30 Mayıs 2022 - 496 Okunma

Almanya’dan gelen Essen heyeti, ekonomik ve kültürel anlamda işbirliği yapmak amacıyla Zonguldak’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’in başkanlık ettiği heyette Essen Kalkınma Ajansı Uluslararası İlişkiler Başkanı Markus Pließing, Essen Büyükşehir Belediye Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Bölümü temsilcisi Michael Theisen, RAG Vakfı ortak şirketler yöneticisi Tobias Frick, Essen Uyum Meclisi Başkan Yrd. Muhammed Balaban ve tercümanlar Tuncay Karalioğlu, Hayriye Gökcam, Dr. Nezih Pala yer aldı.

Heyetin Zonguldak programının ilk bölümü Zonguldak Valiliğinde yapılan toplantıyla başladı. Bu toplantıda Ajansımız tarafından “Zonguldak Yatırım Ortamı” sunumu yapılarak heyete ayrıntılı bilgi verildi. Daha sonra Ajansımızı ziyaret eden heyet ile Ajans karşılıklı bölgelerini ve kurumlarını tanıtıcı sunumlar gerçekleştirdi. Sunumların ardından potansiyel işbirliği alanları hakkında istişarelerde bulunuldu. Özellikle yeşil dönüşüm, iklim değişikliğiyle mücadele, siber güvenlik ve turizm alanları görüşmelerde öne çıkan başlıklar oldu.

Programın ikinci gününde heyetin Zonguldak’ta gerçekleştirdiği firma ve saha ziyaretlerine Ajansımız tarafından eşlik edilerek ikili görüşmeler ve işbirliği alanlarında taraflara gerekli destek sağlandı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et