18 Mayıs 2022 - 666 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı TR81 Düzey 2 Bölgesi (Zonguldak, Karabük, Bartın) ile Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler (Rusya, Ukrayna, Romanya, Gürcistan ve Bulgaristan) özelinde 2010-2021 yıllarına dair verileri baz alarak Dış Ekonomik Coğrafya (Çevre) Analizi hazırladı. Araştırma sonuçlarının kamuoyuna duyurulması amacıyla çevrimiçi lansman toplantısı geniş katılımla ve paydaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarında BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu emek ve özverileri için proje ekibi ve ilgileri için katılımcılara teşekkür ederek çalışmayı ortaya çıkaran beklentiler, araştırma süreci ve çalışma sonrasında planlanan Karadeniz’e kıyısı olan ajanslar arası işbirliği kapsamında planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Açılışın Ardından Program Yönetim Birimi Başkanı Ümran Öztürk Can araştırmanın amaç ve kapsamı, Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi araştırmanın kavramsal çerçevesi, literatürde yer alan çalışmalar, araştırma modeli ve elde edilen ampirik sonuçların yorumlamasını, Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu deniz ticareti açısından Karadeniz havzasını, ekonomist Fırat Polat 5 ülkenin profilini, ekonomik görünümünü, ülke ve bölge düzeyinde ilişkileri ve hedef pazar analizi neticesinde elde edilen ihracat potansiyeli haritasını aktardı. Son olarak Doç. Dr. Kesikoğlu araştırma sonuçlarının genel değerlendirmesini sunuşunu takiben katılımcıların soruları yanıtlandı.

Araştırma sonuçlarının sunumunun akabinde Mavi Büyüme Paradigması ve Karadeniz için bir Değerlendirme temasıyla İzmir Kalkınma Ajansı Proje ve İş Geliştirme Koordinatörü Cangül Kuş deniz ekonomisi ve mavi büyüme kavramını, İzmir’de yürütülen örnek teşkil edebilecek çalışmaları ve Batı Karadeniz Bölgesi özelinde yapılabilecek çalışmalara dair önerilerini paylaştı.

93 katılımcı ile gerçekleştirilen etkinliğin kaydını izlemek için tıklayınız.

Karadeniz’e Kıyısı Bulunan Ülkelere Yönelik Dış Ekonomik Coğrafya Analizi sunumuna erişmek için tıklayınız.

Mavi Büyüme Paradigması ve Karadeniz için Bir Değerlendirme sunumuna erişmek için tıklayınız.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et