17 Mayıs 2022 - 629 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlık olarak faaliyet gösteren Ajansımız tarafından Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün belirlediği Genç İstihdamı teması kapsamında siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması ve genç istihdamının arttırılması amacıyla Siber Vatan Programı uygulanmaktadır.

Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi kapsamında 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde siber güvenlik odağında üniversite öğrencilerine yönelik teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi konusunda farkındalık oluşturma, iş modeli geliştirme ve geliştirilen modelin doğru bir şekilde sunulması kapsamında eğitimlerin verileceği, takım çalışmaları ve mentör buluşmaları faaliyetlerinin yapılacağı ve Siber Güvenlik Startup Weekend girişimcilik yarışması gerçekleştirilmiştir.

Startup Weekend yarışması ile siber güvenliğe ilgi duyan öğrenciler tarafından girişimciliğe, teknoloji odaklı girişimciliğe duyulan ilgiyi arttırmayı, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesini ve girişimcilik farkındalığı yaratılması hedeflenmiştir.

Siber Güvenlik Startup Weekend Yarışmasına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesinde öğrenim gören toplam 61 öğrenci katılım sağlamıştır.

Ekipler halinde gerçekleştirilen yarışmada toplam 12 takım, aralıksız bir şekilde toplam 54 saat süren maratonda siber güvenlik alanında farklı çözümler ortaya çıkarabilmek için aralıksız çalışma gerçekleştirmişlerdir.

Yarışma, etkinliğin ilk günü olan 13 Mayıs 2022 tarihinde açılış konuşmaları, etkinlik hakkında bilgilendirme, ekiplerin oluşturulması ve eğitim faaliyetleri ile başlamıştır. Bu kapsamda takımlara ideathon kanvası ve iş modeli kanvası eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Yarışmanın 12. Saatinde iş modeli eğitimleri kapsamında takımların model önerileri değerlendirilmiştir.

Siber Güvenlik Startup Weekend’in 24. saatinde ise siber güvenlik alanında farklı uzmanlık alanı ve iş tecrübesine sahip, uzun yıllar yöneticilik, liderlik ve girişimcilik yapmış mentörler takımlarla bir araya gelmiş ve tüm takımlara proje önerileri kapsamında en az 4 mentör tarafından teknik destek ve yönlendirme sağlanmıştır.

Yarışmanın 32. saatinde ise ekiplerin çalışmalarını jüriye sunmak üzere sunum hazırlama eğitimleri verilmiş ile sunum teknikleri eğitimleri verilmiştir. Daha sonra ekiplerin proje önerileri kapsamında sunumlarının doğru ve etkili bir şekilde 3 dakika içinde tamamlanabilmesi için teknik yönlendirmeler yapılmış ve ekipler halinde kontrol toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Yarışmanın 50. saatinde ekipler projelerini jüriye sunmaya başlamıştır ve jüri sunumlarının tamamlanmasının ardından Jüri değerlendirmesi gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde dereceye giren takımlara ödülleri takdim edilmiş ve Siber Güvenlik Startup Weekend yarışması sonlandırılmıştır.

Yarışmada dereceye giren takımlara para ödüllerinin yanı sıra Zonguldak Teknopark bünyesi ücretsiz ön kuluçka ofisi sağlanacak ve siber güvenlik sektöründe faaliyet gösteren özel sektör firmaları tarafından staj ve danışmanlık desteği sağlanacaktır. İlerleyen dönemde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak dereceye giren takımların iş fikirlerinin hayata geçmesine yönelik olarak girişim geliştirme programı uygulamaya başlanacaktır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et