18 Mayıs 2022 - 570 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce ajanslar arasında ortak tematik çalışmalar teşvik edilmekte ve çalışma grupları oluşturulmaktadır. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, Daire Başkanı Filiz Alsac, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, TRAKYA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bakanlık ve ilgili ajansların uzman personelinin katılımıyla Karadeniz’e kıyısı olan ajanslar arasında bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek’in ve Genel Sekreterlerin açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda ilgili ajanslar arasında Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere yönelik ticaret ve yatırım alanlarına ve denizel ekonomiyi geliştirme çerçevesinde çalışılabilecek alanlara ilişkin çalışma konuları belirlenebileceği ifade edildi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce ülkeler arası kara ve deniz sınır ilişkisi bulunan ajansların ülkemizin uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesine, ikili iş birliklerinin tesis edilmesine ve ticari faaliyetlerin desteklemesine yönelik proje, program ve politika önerileri geliştirmeleri teşvik edilmektedir. Bu kapsamda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından İran Masası, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Balkan Masası oluşturulmuştur.

Ajanslar arasında tecrübe paylaşımı kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Hakkâri Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Tuncay tarafından İran Masası, Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bahar Manav tarafından Balkan Masası çalışmalarına ilişkin sunumlar gerçekleştirilmiştir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Ümran Öztürk Can tarafından da ajans tarafından hazırlanan Dış Ekonomik Coğrafya Analizi sonuçları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Ayrıca, İzmir Kalkınma Ajansı Projeler ve İş Geliştirme Koordinatörü Cangül Kuş tarafından sürdürülebilir ekonomik büyüme modellerinden biri olan mavi büyüme paradigması üzerinden sonuç odaklı program yaklaşımı ile tecrübe paylaşımı ve Karadeniz bölgesinde çalışılması uygun olan sektörlere ilişkin bir değerlendirme yapılmıştır.

Sunumların akabinde geliştirilebilecek işbirliği alanları istişare edilmiş, bir sonraki toplantı için planlama yapılmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et