22 Ekim 2021 - 577 Okunma

2021 Proje Akademisi faaliyetleri kapsamında 22 Ekim Cuma günü 10:00-12:00 saatleri arasında Erasmus+ Programı ile Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programına ilişkin uzmanların katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya bölgedeki ticaret ve sanayi odaları, kamu kurumları, üniversiteler ve yerel yönetimlerden yoğun katılım sağlandı.

Türkiye Ulusal Ajansı uzmanı Başak ÇİKOT ÇELİK, gerçekleştirdiği sunumda Erasmus+ Programı ve bileşenlerine ilişkin genel bilgilendirme, hâlihazırda açık olan ve önümüzdeki dönemde açılması planlanan kamu kurumları ve yerel yönetimlerin başvuru sahibi olabileceği teklif çağrıları, hareketlilik çeşitleri, gönüllülük esaslı faaliyetler ve örnek projelerle ilgili bilgi paylaşarak katılımcıların sorularını yanıtladı.

Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Yıldırım GÜNDÜÇ, gerçekleştirdiği sunumda ilan hazırlıkları devam eden Yeşil Gelecek İçin Şehir Eşleştirme Hibe Programı hakkında genel bilgilendirme yaparak, geçmiş dönemlerde yürütülen Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Programlarından örnekler vererek katılımcıların sorularını yanıtladı. Gerek şehir eşleştirme programı gerekse Avrupa Birliği’nin güncel çağrılarının takip edilebileceği internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını tanıttı ve başvuru sahipleri için faydalı olabilecek dokümanlarla ilgili tavsiyelerde bulundu. Teklif çağrıları açıldığında bilgilendirme toplantılarının yinelenmesi kararlaştırılarak toplantı son erdirildi.

Toplantıda gerçekleştirilen sunumlar aşağıda paylaşılmakla beraber program ve çağrılara ilişkin güncel bilgilerin kurumsal internet siteleri üzerinden takip edilmesi tavsiye edilmektedir.

Paydaşlarımızın ilgisine teşekkür ederiz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et