18 Ekim 2021 - 621 Okunma

Mağaralar açısından oldukça zengin olan Zonguldak'ta son yıllarda mağara turizmi pek çok macera severin ilgisini çekiyor.

Bu kapsamda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) destekleriyle Zonguldak Jeolojik Mirasının Turizm Amaçlı Kullanılmasına Yönelik Altyapı Geliştirilmesi Projesi ile Kızılelma Cumayanı Mağara Sistemi, Gökgöl, Çayırköy, Sofular, İnağzı ve Erçek mağaralarında bir dizi jeolojik araştırma sonucu dijital belgeleme işlemi ve fotoğraflama çalışması yapılmıştır.

Mağaralara ulaşımda da kolaylık sağlanabilmesi adına yürüyüş rotaları belirlenerek rotalar boyunca yönlendirme levhaları yerleştirilmiştir. Proje kapsamında temel amaç olarak ise UNESCO Global Jeoparklaşma sürecinde istenilen kriterleri sağlamak amacıyla gerekli alt yapı çalışmaları yürütülerek Jeoparklaşma olgusu üzerine çalışılmıştır. Mağaraların korunması amacıyla kamuoyuna yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmiş, bölgenin jeolojik zenginliğine ilişkin kabartma haritası Gökgöl Mağarasına yerleştirilerek ışıklandırma ve sinevizyon desteği ile bölge hakkında bilgilendirme yapılabilmesi sağlanmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et