21 Ekim 2021 - 723 Okunma

Orman örtüsüyle Türkiye’nin sayılı zenginliklerinden olan Yenice Ormanlarını foto safari, kamp turizmi ve dağ turizmi gibi alternatif turizm aktiviteleri amacıyla bölgeyi ziyaret edenlere kaliteli konaklama imkanı sunuyor.

Bungalov evleri ile konaklama imkanı da sunulan tesiste, ziyaretçilerin daha kaliteli vakit geçirebilmeleri adına fauna ve flora müzesi oluşturuldu. Müzede Yenice Ormanlarında yaşayan ve ormanda kendiliğinden hayatını kaybeden hayvanlar toplanarak tahnit işleminden geçirilerek sergilenmektedir. Hayvanların yanı sıra müzede Yenice Ormanlarının bitki çeşitliliğini gösterebilmek adına bir bölüm oluşturularak bölge florasına ait bilgiler de verilmektedir. Ayrıca proje kapsamında kurulan sera ile ziyaretçiler ve konaklayan misafirler için dalından sebze, meyve toplama ve yeme ortamı oluşturulmuştur. Mini hayvanat bahçesi ile de ziyaretçilere aktivite zenginliği sunulmaktadır.

Ihlamur Terasın, Yenice ve Yenice Ormanları manzaralarının daha fazla ziyaretçi tarafından görülebilmesi ve fotoğraflanabilmesi için kamelyalar yerleştirilmiştir. Projenin bölge açısından önemli bir özelliği de çalıştırdığı otuzdan fazla personelin turizm, konaklama ve servis alanında çalışmaları neticesinde bölgede ilgili alanlarda eğitim ortamı vazifesi görmesidir. Projeden önce bu sektörlerde personel bulmakta zorlanan tesis faaliyete geçmesinin ardından personel yetiştirir hale gelmiştir. Ayrıca ülkenin genel sorunlarından olan endüstrileşmiş veya görece daha gelişmiş şehirlere göçün önüne geçebilmek adına Yenice ilçesinde istihdam ortamı oluşturularak çözüme hizmet eden bir adım atılmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et