09 Ekim 2021 - 520 Okunma

Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden oluşan TR81 Batı Karadeniz Bölgesi, önemli sanayi kuruluşlarının yer aldığı ve ihracat potansiyelinin yüksek olduğu bir bölgedir. Bu nedenle; bölgesel gelişme ve kalkınma hamleleri için ihracat kapasitesinin geliştirilmesine ve artırılmasına yönelik faaliyetler büyük önem arz etmektedir.

TR81 Bölgesinde ihracat yapan veya ihracata başlayacak olan işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamak, bu kapsamda doğru ve güvenilir ticari bilgi kaynaklarına ulaşabilmek için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve bölge TSO’ları işbirliğinde ticari istihbarat faaliyetlerinin artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, başarılı çalışmaları olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile eğitim, teknik danışmanlık ve tecrübe paylaşımı içeren bir işbirliği protokolü imzalanmıştır.

08 Ekim 2021 tarihinde bölge paydaşlarıyla birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına yapılan ziyarette imzalanan işbirliği protokolü kapsamında; TR81 Batı Karadeniz Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarıyla ihracat yapan veya ihracat potansiyeli bulunan firma temsilcilerine dış ticarete yönelik eğitim ve danışmalık hizmetleri sağlanacaktır. Bu doğrultuda, hedef pazar analizi, ticari bilgiye hızlı ve kolay erişim metotları, potansiyel müşteri tespiti vb. konularda kapasite geliştirilecektir.

Alınacak eğitim ve sağlanacak danışmanlıkla dış ticaret analizi çalışmalarındaki tecrübenin bölge TSO’larına aktarılması ve TR81 Batı Karadeniz bölgesine yayılması amaçlanmaktadır. Böylelikle, bölgenin ihracat kapasitesinin geliştirilerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması planlanmaktadır.   

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et