09 Mart 2012 - 2192 Okunma


Batı Karadeniz İşbirliği Platformu’nun işadamları örgütlerine yönelik olarak düzenlemiş olduğu ilk toplantı 9 Mart 2012 tarihinde Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Batı Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları ile işadamları derneklerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen toplantının gündeminde, 28 Mart 2012 tarihinde Zonguldak’ta düzenlenecek olan Türk-Alman Ekonomi Günü vardı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Faruk TEZEL’in ev sahipliğini yaptığı toplantıya Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda OKAY, Zonguldak TSO AB-Dış İlişkiler Uzmanı Özgür OPSAR, Kdz. Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz ACAR,  Devrek TSO Muamelat Memuru Murat AKAR, Çaycuma TSO Genel Sekreteri Alper PÜREN, Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner ARSLAN, ZONİAD Genel Sekreter Vekili Mustafa AYDIN, ERİD Genel Sekreteri Mehmet Emin ÇOLAKOĞLU, Safranbolu TSO Genel Sekreteri Ömer TÜFEKÇİ, KASİAD Genel Sekreteri Murat YETİŞİR             ile Ajans uzmanları katılım sağladılar.
Sn. Faruk TEZEL’in açılış konuşması ile başlayan toplantının ana gündem maddesi 28 Mart 2012 tarihinde Zonguldak Dedeman Otel’de Almanya Büyükelçiliği,  BAKKA – T.C. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, İstanbul Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası (AHK), Germany Trade and Invest (GTAI), Dortmund Sanayi ve Ticaret Odası, DEG Alman Yatırım ve Geliştirme Kurumu, Siemens, NRW-Invest ve German Water Partnership (GWP) işbirliğinde düzenlenecek olan Türk-Alman Ekonomi Günü vardı. Tezel programa ilişkin bilgi verirken katılımcıların programın iyileştirilmesine ilişkin önerilerini dinledi. Toplantının diğer bir maddesi Ajans tarafından hazırlanacak olan 2014-2023 Bölge Planının hazırlık çalışmaları idi. 2010-2013 Bölge Planı kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Faruk TEZEL yeni bölge planının tüm paydaşların aktif katılımıyla çok kapsamlı olarak hazırlanacağına değinerek planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bunlara ek olarak BAKKA Mali Destek programlarının önceliklerinin, TSO’ların talep ettikleri eğitim programlarının ve OSB’lerin durumunun tartışıldığı toplantı, katılımcılar tarafından her ay düzenli olarak yapılmasına karar verilerek sonlandırıldı.  

Tüm haberler için tıklayınız.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et