02 Mart 2012 - 2311 Okunma

Ticaret alanında temaslarda bulunmak amacıyla bir haftalık gezi kapsamında Almanya´da bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) heyeti Bremen´e geldi

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Zonguldak İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan 13 kişilik heyet, Bremen Kalkınma Ajansı (WFB) ve Türk Ekonomi Forumu (TEWIFO) üyeleriyle bir tanışma toplantısında bir araya geldi.

WFB Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Heyer, Almanya´nın 10. büyük kenti, 6. büyük sanayisi ve 2. büyük liman kenti olan Bremen´in ekonomisi hakkında bilgi vererek, WFB´nin Atlanta ve Şanghay´dan sonra 2011 yılının Mart ayında İzmir´de de iletişim bürosu açtığını ifade etti.

TEWİFO Başkanı Bülent Uzuner de, Almanya´da olduğu gibi Bremen´in kalkınmasında da göçmen kökenlilerin büyük katkısı olduğunu belirterek, Almanya´da sayıları yaklaşık 80 bin olan Türk kökenli işletmeler hakkında bilgi verdi.

Almanya genelinde 35 Türk-Alman işveren kuruluşu bulunduğunu ifade eden Uzuner, gelecekte bu dernekleri bir çatı altında toplamayı düşündüklerini söyledi.

Tezel de, Türkiye genelinde 26 kalkınma ajansının bulunduğunu belirterek, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan BAKKA hakkında bilgi verdi.

Dış ticarette limanların önemine dikkat çeken Tezel, Zonguldak ilinin Filyos bölgesinde Türkiye´nin en büyük limanının inşa edileceğini ifade etti.

Akdemir de, BAKKA´nın düzenlediği bu gezinin çok önemli olduğunu belirterek, "Avrupa´nın değişik ülkelerini görmek, bizler için hem ufkumuzu, hem de vizyonumuzu geliştirmede büyük önem arz ediyor. Ben de bu nedenle geziye katıldım" şeklinde konuştu. 

Kaynak: http://ha-ber.net/index.php?option=com_content&task=view&id=16975&Itemid=0



Tüm haberler için tıklayınız.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et