22 Şubat 2012 - 2076 Okunma


Borç krizinin vurduğu Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden İtalya’daki sanayiciler çıkış yolunu Türkiye’de arıyor. Hafta içinde İtalyan Sanayiciler Konfederasyonu’ndan 13 kişilik heyet Türkiye’de temaslarda bulundu. Türkiye’de yatırım ve ortaklık fırsatlarının değerlendirilmesi amaçlı yapılan ziyaretin, aynı zamanda 2-3 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek geniş katılımlı iş adamları heyeti ziyaretine hazırlık teşkil ettiği belirtildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret eden ve başkan yardımcılığını Paolo Zegna’nın yaptığı heyetin, düzenlenecek Türk-İtalyan İş Forumu’na İtalya’nın önde gelen 60 sanayi şirketinin temsilcilerini getirmeyi planladığı öğrenildi. 

İtalyanların, Türkiye ile başlıca makine, gıda, tüketim malları, inşaat-altyapı ve bankacılık sektörlerinde iş birliği arayışında olduğu belirtildi. Görüşmelerde ayrıca, üçüncü ülke pazarlarına yönelik iş birliği imkânlarının da masaya yatırıldığı kaydedildi. İtalyan heyetinin Türkiye’deki temasları çerçevesinde Türk iş adamlarına, “Türkiye büyüyen ve gelişen bir ülke, birçok yatırım fırsatı bulunuyor. Zaten birçok İtalyan firma Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Yabancı olmadığımız bir ülke burası. Bu anlamda makine, gıda, tekstil ve bankacılık alanlarında yatırım yapılabilir. Bu şekilde, karşılıklı ticaret hacmimizin daha da artacağını düşünüyoruz” mesajı verdiği belirtildi. 

Türkiye ile İtalya arasında 17 milyar dolarlık bir ticari hacim bulunuyor. Türkiye’de 900’ün üzerinde İtalyan şirketi faaliyet gösteriyor. 


Tüm haberler için tıklayınız.
 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et