09 Haziran 2010 - 2030 Okunma

KUDAKA´nın ev sahipliğinde 30 Mayıs - 4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim faaliyeti ajansların yakın dönemdeki faaliyetlerine hazırlık açısından önem taşıyor. 
 

Başbakanlık DPT Müsteşarlığı´nın koordinasyonunda düzenlenen Modül II (Proje Teklif Çağrısı Dönemi) toplantısı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı´nın (KUDAKA) ev sahipliğinde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Kuzey Ege Kalkınma Ajansı´ndan (KEKA) toplam 104 uzman ve destek personelinin katılımıyla yapıldı. Erzurum Polat Renaissance Otel´de beş gün boyunca eğitim ve seminerler düzenlenerek ajansların ortak çalışma ve uyum süreçleri değerlendirildi.

2011 Winter Universiade (Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları) Erzurum´da

Eğitimin açılışında 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları´nın tanıtımıyla ilgili bir panel yapıldı. KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları´nın Erzurum ve Türkiye için önemli bir organizasyon olduğunu hatırlattı. 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da panelde yaptığı konuşmada; Erzurum´un seçilme sürecinden ve bu süreçte yapılan çalışmalardan bahsetti. Erzurum´un Kış Oyunları´na her şeye sıfırdan başladığını ve oyunlarla ilgili tesislerin yeniden kurulduğunu ifade eden Korkmaz, organizasyon ile birlikte 550-600 milyon TL civarında yatırım yapıldığını, Erzurum´un bu oyunlarla önemli kazanımlar elde edeceğini ifade etti. Universiade komitesi de sadece KUDAKA´nın değil diğer kalkınma ajanslarının da desteğinin şart olduğu, benzer projelerin diğer bölgelerimizde yapıldığında ortak hareket edip görevdeşlik yaratılması gerektiği hususlarına dikkat çekti. Erzurum´un halkıyla bütünleşip böylesine büyük bir projeye destek çıktığı için de memnuniyet dile getirildi.

Proje Teklif Çağrısı Eğitimi

Eğitim çalışmalarının ilk ayağı DPT uzmanlarından Murat Kutluksaman´ın "Planlama, Programlama ve Proje Kavramları" başlıklı sunusuyla başladı. Sunumunda planın tanımı, nitelikleri ve uygulanış biçimleri bakımından planlar, kapsadıkları süreler bakımından planlar, kamuda /özel sektörde planlama, makro planlama, sektörel planlama, proje planlama gibi konularda bilgi veren Kutluksaman, Türkiye´de kalkınma planının hazırlanması sürecinin önemine ve yatırım planlarına göre projelerin yapılması konularına değindi.

Diğer eğitimlerde proje döngüsü yönetiminde mantıksal çerçeve yaklaşımı, problem, hedef ve strateji analizi üzerinde duruldu. Bunların yanı sıra DPT´nin entegrasyon amacıyla hazırlamış olduğu Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) hakkında bilgi verildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve İzmir Kalkınma Ajansı´ndan (İZKA) uzmanlar da başvuru rehberinin hazırlanması, proje teklif çağrısı, izleme ve değerlendirme dönemlerinde yaşadıkları tecrübeleri yeni kurulan ajansların personeline aktardılar.

Kültürel Aktiviteler

Eğitim programlarının yanında, Erzurum´un tüm konukseverliğinin gösterildiği sosyal programlar da katılımcıları memnun etti. Palandöken Dağı zirve yürüyüşü, Oltu taşı kültürü, cirit müsabakası, buz pateni, Erzurum kültüründe büyük öneme sahip olan Dadaş Barı ve Aşık Kültürü kapsamında ozanların atışması, yörenin en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Çoruh vadisine doğru gezi, rafting, Tortum şelalesi, Öşvank Kilisesi gezisi gibi etkinlikler ajanslar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağladı. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et