07 Haziran 2010 - 2478 Okunma

Üsküdar Kaymakamlığı görevini yürütmekteyken son çıkan Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliği görevine atanan Vali İzzettin Küçük, Karabük´teki görevine başladı. 

 

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliği görevine atanan Vali İzzettin Küçük, Karabük Valiliği önünde polis merasim birliği ve kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılandı. Karşılama töreninde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, Karabüklülerle tekrar bir arada olmaktan son derece mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek, "18 ay sonra tekrar bir aradayız. Bir valinin göreve başladığı ilde karşılama töreni sırasında kendisini karşılayanları tanıması çok az valiye nasip olur. Burada bulunan hemşehrilerimin hemen hemen hepsini tanıyorum. Ben, buraya kadar geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Zaten hiç ayrılmamıştık. Üsküdar Kaymakamlığım zamanında da bir şekilde gerek telefon, gerekse ziyaretlerle bir araya geliyorduk. Benim Karabük´e dördüncü gelişim. 1992 yılında meslek hayatıma Yenice İlçesinde başladım. 1 yıllık aradan sonra Eflani Kaymakamlığı görevini yaptım. Daha sonra 2003 yılında Safranbolu Kaymakamlığı görevine getirildim. Burada beş sene görev yaptım. Bu beş yıllık sürede Karabük İli´nin tüm ilçelerinde vekaleten Kaymakamlık görevlerinde bulundum. Hepsinde altı ay, beş ay, üç ay görev yaptım. Yine bu süreç içinde 40 gün kadar da Vali Yardımcılığına vekalet ettim. Yani bu ilin yöneticilik anlamında her kademesinde görev yaptım. Şimdi tekrar aranızda olmaktan çok mutluyum ve çok gururluyum. Bu vilayete pek çok kişi hizmet getirdi. Daha önce görev yapan Valililerimiz bu vilayetin yükselmesi ve yücelmesi için çok kıymetli hizmetlerde bulundular. Ben hepsine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Aralarında ebediyete intikal eden Valilerimize de Allah´tan rahmet diliyorum. En son görev yapan Valimiz Nurullah Çakır gerçekten çok kısa bir süre zarfında bu ile büyük hizmetler ve eserler kazandırdı. Ama en önemlisi insanların kalbinde güzel bir yer edindiğini gördüm. Kendisini buradan saygı ile selamlıyoruz. Hepinize tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum," dedi.

Vali İzzettin Küçük konuşmasının ardından Karabük Valiliği Makamına oturarak göreve başlama yazısını imzaladı. Burada basın mensuplarına hitaben bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, kendisinin belli çalışma prensipleri olduğunu belirterek, "Adalet, hakkaniyet, hukuk ve insanlara hizmet, temel çalışma prensibimiz olacaktır. Ben bu ilin muhteşem bir potansiyeli olduğuna inanıyorum. Karabük 1937 yılında sanayileşme ile tanışmış bir vilayettir. Türkiye bir tarım toplumu iken Karabük sanayileşmiş ve bu sanayileşmeyi başka vilayetlere de ihraç etmiştir. Bu süreç Karabük´e daha büyük zenginlikler kazandırmıştır. 1937´den itibaren hızla şehirleşmiş, bugün ülkemizin önde gelen illerinden biri olmuştur.

"Karabük İlinde eğitim seviyesi de oldukça yüksektir. Bütün sınavlarda ilk sıralarda derecelere girmiştir. Bunun yanında Karabük Üniversitesi sadece bizim eğitim hayatımıza değil, kültür, sosyal ve ekonomik hayata da büyük katkılar sağlayacaktır. Üniversitemizin gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Her zaman onların yanında olacağız.

"Ayrı bir mutluluğumuz da Karabükspor´un Süper Lig´e çıkmasıdır. Burada emeği geçen yöneticilerimize, futbolcularımıza, teknik heyetimize, onlara destek olan sponsorlarımıza, işçilerimize ve her zaman onların yanında olan taraftarımıza teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum. Karabükspor´un Süper Lig´e çıkması Karabük için bir şanstır. Karabükspor´un Süper Lig´de olması bizim bu ülkede parlak bir sesimiz olacaktır. Aynı zamanda da bu ilin ekonomisine olumlu katkılar sağlayacaktır.

"Karabük´te her ilçemizin ayrı bir potansiyeli vardır. Hepsinde görev yaptım, bunu yakından biliyorum. Yenice İlçemiz Türkiye´nin en büyük ve zengin bitki örtüsüne sahiptir. Düzenlenmiş olan doğa parkurları ile tüm ülkeye turizm alanında hitap edebilecek bir konumda. Yine Eflani İlçemiz göletleri ile, Ovacık İlçemiz yaylalarıyla, Eskipazar Hadrinapolis Antik Kenti ile birer turizm potansiyeli. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Keza Safranbolu İlçemiz Dünya Miras Listesinde yer alan bir kentimiz. Buranın sadece ülkemizde değil, dünyada da bizim bir markamız olması için elimizden geleni yapacağız. Artık markalar devrinde yaşıyoruz. Bir şeyin kıymetini, değerini belirtecek şey markadır. Bu ilin markalarından bir tanesi de Safranbolu olacaktır.

"Bütün bunların yanında ülkemizin genel sorunlarından birisi istihdam sorunudur. Ülkemizdeki gelişmelere paralel olarak istihdamı artırıcı önlemler ve tedbirler almak en önemli hedefimiz olacaktır. Valilik olarak diğer kuruluşlarla birlikte, işadamlarımızla, üniversitemizle, bütün sivil toplum örgütleriyle bizim birinci önceliğimiz işsiz olan her insana iş kazandırmak olacaktır.

"Diğer taraftan korunmaya muhtaç kesimler olarak nitelendirdiğimiz, kimsesizler, engelliler, yaşlılarımız, fakirlerimiz, şehit aileleri ve gazilerimiz bizim hizmetimizde birince derecede öncelikli insanlardır. Hizmet yaptığımız sürece bu kesimleri ayrıcalıklı tutacağız. Şehir hayatına renk katan sanattır, kültürdür, edebiyattır. Bu il bundan ayrılmamalıdır. Bunun için sadece ekonomik trendleri yukarıya çıkarmaya çalışmayacağız, şehir hayatına renk katacak bu tür çalışmaları muhakkak destekleyeceğiz.

"Bütün bahsettiğim bu çalışmaları yürütürken pek çok potansiyelimiz var. Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin´in hemşehrimiz olması bizim için büyük bir şanstır. Bu bizim için bir güçtür, kuvvettir. İşleri yürütürken Ankara´da bir büyüğümüzün olduğunu bilmek bize her zaman moral verecektir. Bu Karabük için bir şanstır.

"Çalışmalarımızı yürütürken hiçbir zaman ben demeyeceğiz. Her zaman biz diye yola çıkacağız. Ortak aklı birlikte bulacağız. Bu ilin bütün güçleri, kuvvetleri, değerleri bizim bir parçamızdır. Biz de onların bir parçasıyız. Bu ilin bir adım daha ileri gitmesi hepimizin en önemli önceliğidir, hedefidir. Milletvekillerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz, vakıflarımız, sendikalarımız, işadamlarımız, hepsi bizim çalışma ortağımızdır. Onlarla beraber çalışacağız. Tekrar sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyorum. Tüm Karabüklü hemşehrilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum," dedi.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et