19 Nisan 2022 - 636 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlık olarak faaliyet gösteren Ajansımız tarafından Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün belirlediği Genç İstihdamı teması kapsamında siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması ve genç istihdamının arttırılması amacıyla Siber Vatan Programı uygulanmaktadır.

13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında siber güvenlik odağında üniversite öğrencilerine yönelik olarak girişimciliğin geliştirilmesi, iş modeli geliştirme ve geliştirilen modelin doğru bir şekilde sunulması kapsamında eğitim gerçekleştirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla Siber Güvenlik Startup Weekend Girişimcilik Yarışması gerçekleştirilecektir.

Startup Weekend yarışması ile Siber Vatan Programı kapsamında eğitim alan öğrenciler tarafından girişimciliğe, teknoloji odaklı girişimciliğe duyulan ilgiyi arttırmayı, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesini ve girişimcilik farkındalığı yaratılması hedeflenmektedir.

Yarışma süreci hakkında özet bilgi aşağıda sunulmaktadır.

İlk Gün, 13 Mayıs 2022

Startup Weekend etkinliği 13 Mayıs Cuma Akşamı saat 18:00’de açılışş konuşmaları, etkinlik hakkında bilgilendirme, ekiplerin oluşturulması ve eğitim faaliyetleri ile başlayacaktır.

 2. Gün, 14 Mayıs 2022

Ekipler halinde gerçekleştirilecek Startup Weekend etkinliği kapsamında yarışmasının ikinci gününde ekiplerin farklı uzmanlık alanı ve iş tecrübesine sahip, uzun yıllar yöneticilik, liderlik ve girişimcilik yapmış kişilerin mentörlüğünde projelerde yönlendirmeler ve geliştirmeler yapılacaktır.

3. Gün, 15 Mayıs 2022

Ekiplerin çalışmalarını jüriye sunmak üzere hazırlaması, sunum eğitimleri ve jüri sunumları ve değerlendirmesi faaliyetleri ile etkinlik tamamlanacaktır.

Siber güvenlik odağında gerçekleştirilecek ve teknoloji odaklı girişimciliğe yönelik teknik detayları öğrenmek ve sektör temsilcileri ile bir araya gelmek istiyorsanız fikrinizi oluşturun, ekibinizi tamamlayın ve yarışmaya katılın.

Daha detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın!

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et