08 Nisan 2022 - 776 Okunma

2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Zonguldak Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu proje ile Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine “Üret ve Temizle” sloganı ile 26.000 TL tutarında bir eğitim desteği verilmiştir. Destek kapsamında 10 öğretmen ve 28 öğrenci 40 saat temizlik ürünleri üretimine yönelik eğitim aldı.

Okul yetkilileri projeye ilişkin olarak “ Atölyemizde çalışmalarımıza 100 litrelik temizlik hazırlama kazanı ile günde 500 kilogram üretim kapasitesiyle dört çeşit temizlik malzemesi üreterek başladık. Sonraki süreçte para kazandıkça yatırım yaptık. Atölyenin bugünkü değeri içinde bulunan makine ve ekipmanlarla yaklaşık 600.000 TL’dir. Şu anda 5 adet üretim kazanı ile günde 15 ton üretim kapasitesine sahip atölyede 20 farklı çeşit temizlik ve kozmetik ürünü üretebilmekteyiz. Üretimini yaptığımız ürünlerin kamu kurum ve kuruluşlarına Döner Sermaye İşletmesi üzerinden satışını gerçekleştiriyor ve öğrencilerimizin ike öğretmenlerimizin aile bütçelerine katkı sağlıyoruz. Ağustos 2019 tarihinde üretime başlayan atölyemiz, Aralık 2021 tarihi itibarıyla 3.300.000 TL ciro yapmıştır. Şimdi yeni projemiz olan defne yağı projesinin hazırlıkları içindeyiz” ifadeleriyle süreci ve gelinen son durumu özetlemişlerdir.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Üret ve Temizle” projesi ile temizlik ve kozmetik ürünleri üretimine başlayan Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, COVID19 pandemisinin etkisiyle piyasada ortaya çıkan temizlik ve dezenfektan ürünleri talebinin karşılanmasına da atölyesinde öğrenciler tarafından üretilen ürünlerle ciddi oranda katkı sağlamıştır.  

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et