30 Kasım 2021 - 562 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilen mesleki eğitim teması kapsamında bölgelerde mesleki eğitimin geliştirilmesi amacıyla Ajanslar tarafından çalışmalar başlatılmıştır. Bu doğrultuda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından mesleki eğitim veren liselerde öğrenim gören gençlerde girişimcilik yetkinliklerinin artırılması amacıyla Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu Programı başlatılmıştır. Ajanslar arası işbirliğini geliştirmek ve ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla 2021 yılında gerçekleştirilen Vocathlon maratonuna Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı da mesleki ve teknik liseleriyle katılım sağlamıştır. Gençlerin fikirlerini gerçeğe dönüştürme yolunda tüm basamakları yaşayarak görmelerini, fikirlerinin sektörün ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağını ölçebilmelerini sağlayan bu programın bölgelerde mesleki girişim fikirlerini de geliştirmesi beklenmektedir.

Program, mesleki eğitimdeki gençlerde girişimcilik kültürünün oluşturulmasını, gençlerin çevrelerindeki sorunları tanımalarını, bu sorunlara yönelik çözümler geliştirerek iş ve proje fikirleri geliştirmelerini amaçlamaktadır. Bu çerçevede, programa başvuru yapan gençler program öncesinde girişimcilik ve bir takım kişisel gelişim eğitimleri alacaklardır. Gençler, bu ön eğitimler ile mesleki alanda aldıkları teorik ve pratik eğitimlerini birleştirerek yaratıcılıklarını da ortaya koyarak yeni iş fikirleri geliştirebileceklerdir.

TR82 Bölgesi’nde TR81 Bölgesi’ni de içine alacak şekilde genişletilen programa bu yıl Kastamonu, Çankırı, Sinop illerine ilave olarak Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden meslek lisesi öğrencilerinin de yer aldığı takımlar katılım sağlamıştır. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenen “Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu Programı”nın 1 Kasım 2021 tarihinde ilan edilen başvuruları tamamlanarak yarışmaya hak kazanan takımlar maratona katılıma hak kazandılar.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu Programı’na Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden 10 takım, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden ise mesleki eğitim veren orta öğretim kurumu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 4 takım olmak üzere toplam 14 takım, 29 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi eğitimlere başladı. Bu eğitimlerin ardından 3-5 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışma programına katılım sağlanacaktır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et