22 Kasım 2021 - 498 Okunma

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden öğrenci takımları, Ajansımız desteği ile Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu’nda yarışacak. KUZKA tarafından Kastamonu’da bu yıl 3. kez düzenlenecek olan programda bölgemizden 4 takım ve 20 öğrenci girişim fikirlerini yarıştıracak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerindeki katılımcılara yönelik düzenlenen programa ajansımız ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında genişletildi ve TR81 Bölgesinden Zonguldak, Karabük, Bartın yarışmacılar katılabilecek.

Program kapsamında mesleki eğitim alan lise öğrencilerine yönelik çevrimiçi teorik girişimcilik eğitimleri 29 Kasım-3Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programa takımlar halinde katılan öğrenciler ve öğretmenleri eğitimin ardından hazırladıkları girişim fikirlerini 3-5 Aralık tarihlerinde Kastamonu’daki programda sunacak ve kazanmak için becerilerini sunacaklar. Toplam 14 takımın yarışacağı vocathlon programına Bartın’dan 2, Zonguldak ve Karabük’ten 1’er takım katılacak.

Gençlerin mesleki bilgi ve becerilerini girişimcilikle pekiştirmeyi hedefleyen program ile gençler, fikir üretmeden girişimlerini gerçekleştirmeye uzanan süreci öğrenip deneyimleme imkanı buluyorlar.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et