10 Kasım 2021 - 572 Okunma

Demir çelikten makine ekipmana, sayacılıktan ahşap tekne imalatına, lojistikten akıllı sistemlere kadar birçok farklı alanda kümelenme potansiyeli bulunan TR81 bölgesinde; kümelenme konusunda farkındalığı artırmak ve tecrübe paylaşımı sağlamak adına BAKKA tarafından Kümelenme Semineri gerçekleştirildi.

10 Kasım 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinliğe; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler olmak üzere farklı kesimlerden katılım sağlandı.

Kümelenme alanında önemli başarıları olan OSTİM Küme temsilcilerinin sunumlarıyla destek verdiği etkinlik kapsamında, Ajansın kümelenme alanında yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşıldı. Bölge planı ve diğer üst ölçekli planlamalarda kümelenmenin önemine işaret eden hususlara değinildi. OSTİM Medikal Sanayi, İş ve İnşaat Makineleri, Savunma ve Havacılık, Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri, Yenilebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri, Kauçuk Teknolojileri ve Haberleşme Teknolojileri kümelenmelerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Küme temsilcilerinin özellikle AB projeleri ve UR-GE projeleri süreçlerindeki saha deneyimleri aktarıldı.

Demir çelik ve makine ekipman imalatı sektörleri başta olmak üzere TR81 Batı Karadeniz bölgesindeki kümelenme ekosisteminin de değerlendirildiği etkinlikte, bölgede küme kültürünün gelişmesi için etkin işbirliği yapılmasının önemine vurgu yapıldı. Seminer soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et