04 Kasım 2011 - 1693 Okunma

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU’NUN 30.09.2011 tarihinde Bartın’da Bakanlık Kuruluşları toplantısında “Sayın Vali’nin Başkanlığı’nda ilgili tarafların katılımıyla Vizyon 2012-2015 konulu çalıştay/çalışma yapılmasını, çalışmaya Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Üniversite temsilcilerinin sunacakları teklifleri ile katılmaları hususu belirtilmiştir.

Bu kapsamda, 01.11.2011 tarihinde Bartın Valisi İsa KÜÇÜK başkanlığında Bartın  Valiliği 12 Divan Toplantı Salonunda saat 14:30’da başlayan “Vizyon 2012–2015” çalışma toplantısı yapılmıştır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bartın Yatırım Destek Ofisi’nin de katıldığı  toplantıda Vali KÜÇÜK  Doğa Koruma ve Milli Parkların önemli bir değer olduğunu ve bunun içerisinde Küre Dağları Milli Parkı’nın da Bartın’a artı bir değer kattığını, bu değerlerin ekolojik zenginlikler açısından turizm ve ekonomiye katkı sağlayabileceğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün ilimizde yapılacak çalışmalarına ilişkin politika oluşturma konusunda katılımcılardan düşüncelerini bildirmelerini istedi.

 Toplantıda Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Ercan YENİ tarafından 645 sayılı KHK. gereğince Orman ve Su İşleri Bakanlığının yeniden yapılanması ile oluşan teşkilat yapısı hakkında genel bilgiler ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme sunusu yapmış ve sonrasında katılımcıların görüş ve önerileri alınarak toplantı soru cevap şeklinde devam etmiştir.

Toplantı sonunda Vali KÜÇÜK Bartın açısından Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Küre Dağları Milli Parkı’nın önemli bir değer olduğunu ifade etmiştir. Özellikle Üniversite ile yeni yapılanmayla oluşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 74 Nolu Şube Müdürlüğü ve Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü’nün etkileşimlerinin artırılması, kurumlar arası iletişimlerin düzenlenmesi gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün İlimizde yer alan taşra teşkilatları görevlilerinin atamalarının ivedilikle gerçekleştirmesi gerektiğini ve böylece yapılacak işlere ivme kazandırılabileceğini vurgulamış olup, teorik olarak nelerin yapılabileceğinin belli olduğunu, yönetim, tabiat ve insanların birbiriyle barışık olarak çalışmalara devam etmesi temennileri ile toplantıyı sonlandırmıştır.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et